Black Water este un proiect ce crește într-un soi de tihnă menită, parcă, să pună în evidență fraza aia cu liniștea dinaintea furtunii. Bun, nu vorbim, în cazul acesta, de o furtună din aceea care să te neliniștească, iar dacă ajungi să o înțelegi din afara firii temătoare, în confortul tău lăuntric, se arată ca o experiență de un romantism aproape literar.
Felul în care ‘Together as One’ se așează în simțiri încă din primele fraze sonore, reușește să îți scuture niște mișcări de dans timide, ciudate clar, ușor sacadate, dar corecte ca sens. Genul acesta de compoziții cu proveniență synth-pop/darkwave propun, în toată splendoarea delirului lor, o bucurie spasmodică, ce te aduce în niște situații interioriceşti noi, dar cumva logice.
‘Together as One’ consider că este cea mai asumată piesă propusă până acum de Black Water în, hai să zicem, noua formulă. Şi spun asta fiindcă, în primul rând, vocea este pusă în cea mai armonioasă lumină ca să radieze în culori potrivite. Mergând mai în profunzime, sunetul este o adevărată excursie din asta ca pentru clasele mici, menită să îți introducă în vocabularul muzical termeni precum shoegaze sau post-rock. Într-adevăr, publicul de sonorități absconse nu mai e atât de străin de acești termeni, însă, repetiția, vorba aia, e mama învățăturii. În plus, dacă arunci o privire peste componența trupei, ajungi să înțelegi că Black Water nu are cum să fie un proiect statornic într-un gen.
Clipul realizat pentru această piesă se desfășoară într-o simplitate din aia care-ți induce stări. Fragmente urbane înfășurate în alb-negrul acela ce te face să îți amintești. Ce? Orice. Te trimite în timp, în urma ta, înapoia devenirii tale. Te mișcă fiindcă, nu-i așa?, frumosul și binele sunt două denumiri date aceleași bucurii de a fi. Cred că intenția piesei se strecoară pe calea asta, te împinge către o stare d-asta, cum e în știință, de agregare, superioară. Şi, ca să întregim sensul, mai metaforic sau nu, ei bine, în fizică de exemplu, starea de agregare reprezintă o formă a materiei caracterizată prin anumite proprietăți calitative, care se traduc printr-o anumită comportare la scară macroscopică. Iar ca să închei, dar totuși să nu părăsesc întru totul imaginea, Lucian Blaga spunea, la un moment dat, că ‘Omul este o făptură din neamul licuricilor, un vierme ce se transformă în lumină când iubește’.
Mai multe despre BLACK WATER găsiți pe: Facebook | Bandcamp | Instagram | Youtube