Pe la începutul lui aprilie Diana Secu lansa piesa asta, ‘Cum Save Me’, care rupe rău de tot. Presa de specialitate, cu mici, dar mici, excepții, cum se ocupă de aceleași 10 trupe de rock alternativ de pe la noi care sună exact la fel, nu a pomenit nimic despre. Ce rost are, până la urmă, să cauți autenticitatea când umpli Arenele la niște unii cu piese despre tristeţuri adolescentine deși ei se apropie de vârsta pensionării? În fine, fuck it, mă oftic doar că am ratat cumva startul și că abia acum am găsit piesa asta de îmi rupe capul.

‘Cum Save Me’ este o combinație savuroasă, sexy as fuck, ce se împleticește între vibe-ul chic goth și chitara cu adâncituri într-un soi de country, nu știu exact, oricum ceva foarte nord American, un desert/stoner rock. Ritmul de tobă, mai ales la început de piesă, pare și el de inspirație new-wave/post-punk aşa… bă, Diana Secu a făcut aici niște alăturări de genuri care cumva prind pe la noi în ultima vreme, evident, la nivel de subpământ, le-a trecut printr-un parfum personal foarte aromat dar cu caracter și a adus în peisaj cea mai arătoasă și fun piesă din ultima vreme. Îţi trebuie ceva skill-uri să dichisești aceste cojones din sound și să formulezi o imagine muzicală de ansamblu a unei tipe după care clar întorci capul, și nu neapărat ca bărbat.

În fine, Diana Secu este o apariție cât se poate de nouă, iar prin asta înțelegem proaspătă, plăcută, ce pare că, deși folosește aceleași ingrediente, are o rețetă proprie și cumva secretă. Mă rog, nu e chiar secretă, dar pune suflet frate, așa cum se zice. Când pui suflet cică adaugi calitate preparatului, exact așa stă treaba și aici. O mixtură wild, spicy, care-ți sucește mințile și îți reașează gusturile. ‘Cum Save Me’, este o șmecherie de piesă care, sunt convins, că îi roade pe interior până și pe ăia de la începutul articolului, în sensul că anii trec și muzica bună tot nu se lipește de ei.

Ascultați ‘Cum Save Me’, e calitate băi!

Mai multe despre Diana Secu găsiți pe: Facebook | Youtube | Instagram

The following two tabs change content below.