Artista pop Yvonne, una dintre cele mai promițătoare propuneri ale scenei pop din România, a lansat un nou videoclip, de această dată, pentru hit-ul “Should Have Listened”. 

Artista și-a dezvoltat cariera muzicală de la cele mai fragede vârste, începând de mică studiul pianului clasic, ca mai apoi să își îndrepte focusul și către partea vocală. 

De mai bine de trei ani își compune propriile piese, în decembrie 2021 lansând primul ei material discografic, mai exact, EP-ul “A Million Colors”. De altfel, în tot acest timp, artista timișoreană a lansat mai multe single-uri, precum “Happy”, “Don’t play me” sau “I Can’t”, piese cu care și-a definitivat practic stilul personal.

Bună, Yvonne! Spune-ne, te rog, mai multe despre tine și cum a început muzica să facă parte din viața ta.

Totul a început cu pianul clasic în jurul vârstei de 7 ani, ce s-a dezvoltat mai apoi în “eu vreau să cânt și vocal”. Nu m-am născut cu un talent aparte, dar m-am îndrăgostit atât de puternic de muzică încât nu i-am mai putut da drumul. Am muncit mult să-mi pot depăși emoțiile puternice și să pot crede în mine, ce a venit cu multă susținere din partea familiei și a persoanelor dragi mie. Crescând am participat la destul de multe concursuri de muzică, vocal pian și compoziție, iar în prezent lucrez alături de producătorul meu Vlad Rădoi cu care cânt și live și o am alături și pe Ana Siniteanu, toboșara echipei.

Cum ți-ai dat seama că nu mai vrei să ții pentru tine ce scrii și compui?

Cred că acest lucru s-a întâmplat foarte natural și a venit cu dorința de a vrea mai mult. Am știut mereu că pot compune și acolo a intervenit mai mult curajul de a-mi expune ideile, pentru că a existat și există frica de a fi judecat. Deși trăiesc aproape zilnic aceste sentimente de îndoială cumva continui să creez pentru că îmi place și la un moment dat ceea ce trebuie să se întâmple cu muzica mea se va întâmpla, am încredere în asta.

Ce ar trebui să știe oamenii despre tine și încă nu le-ai spus?

Aș vrea să mă cunoască cu adevărat, să vadă cumva dincolo de ecrane, fiind că în spate se ascunde un om care are o pasiune și vrea să inspire și alți oameni să se încreadă mai mult în ei și în visele lor.

Îți scrii singură piesele, versurile?

Da, toate piesele sunt scrise de mine. Clar există mici îmbunătățiri de exprimare sau expresii pe care le discutăm în studio atunci când este cazul, dar tot ceea ce se poate auzii pe toate platformele de streaming sunt scrise de mânuțele mele.

La ce piesă ți-a fost cel mai greu să lucrezi?

Poate “I Can’t”, pentru că am compus-o cu mult timp înainte să iasă și am tot schimbat la ea câte ceva. Foarte greu am ajuns să-mi placă rezultatul final și să fiu mulțumită. În general realizăm mai multe variante ale pieselor până să ajungem la un rezultat complet.

Cum apare o piesă? Există o structură în acest proces?

Nu cred că există o structură corectă în cazul meu, uneori pornesc de la un beat sau un sunet ce pare a fi interesant și vin cu o idee de linie și versuri. Alteori mă joc cu câteva acorduri pe pian și la fel versurile își găsesc armonia. Am foarte multe voice notes-uri în telefon unde îmi înregistrez idei sau linii de voce atunci când mă simt inspirată și nu mă aflu în studio, poate fi perceput și ca un mic jurnal de idei.

Poți spune că ți-ai găsit un limbaj, un stil?

Îmi place să combin mai multe genuri să experimentez, sunt mereu deschisă la orice, dar mai nou mă regăsesc în electro-pop îmbinat cu rock. Acest lucru se poate observa și la stilul meu vestimentar, ce prinde ușor culoare și urmează să se dezvolte alături de Jessica Polk ce mi-a și pictat geaca din ultimul meu videoclip al piesei “Should Have Listened”.

Ce asculți? Îți cauți inspirația la artiști mai mult din afară sau de pe aici?

Cel mai mult ascult artiști din afară, dar dacă vine vorba de preferințe îmi schimb artistul preferat odată pe săptămână. Acum de exemplu ascult piese de la Raye la care spre să ajung la concert anul acesta, săptămâna trecută ascultam Olivia Rodrigo. Mi-a plăcut dintotdeauna Imagine Dragons, Panic! at the Disco, Dua Lipa și desigur mulți alții. Ascult muzică și de pe aici, nu vreau să exclud asta, îmi place mult de exemplu cum compune Irina Rimes.

Când ascultătorii își fac timp și parcurg piesele tale, cu ce vrei să rămână la final?

Vreau să rămână cu emoție și cu libera percepere a pieselor. Vreau să se simtă plini de viața și inspirați în propriile idei. Piesele mele transmit un amalgam de stări, iar dacă ascultătorii sunt curioși de trăiri absolute îi invit cu mare drag la concertele live unde avem șansa să creăm conexiuni mult mai apropiate.

Care e primul gând după ce finalizezi o compoziție? Sau, să luam cazul cel mai recent, după lansarea piesei “Should Have Listened”.

Mereu sper ca melodia să găsească ascultătorul potrivit și să fie primită cu plăcere. Tot ceea ce pun în melodiile mele vine din suflet și sper ca ascultătorii să se regăsească în sunetele și versurile mele.

Zona asta indie-pop, îndeosebi la noi, se află într-o ușoară stare de acalmie, dar și suferă de suprasaturație. Crezi că mai e loc de încă un proiect, mai ales atât de tânăr? Ce ai aduce proaspăt în peisajul ăsta?

Cred că există loc pentru orice atâta timp cât știi cum să-ți atragi publicul în direcția pe care ți-o dorești. Cum spuneam sunt deschisă și la noi încercări nu este absolut nimic bătut în cuie. Dar nou din partea mea cred că pot readuce plăcerea și energia muzicii live, pentru că acolo se creează conexiunile adevărate și vreau să încurajez asta mult. Mai sunt de părere și că sound-ul nostru sună autentic și merită ascultat de cei curioși.

Cum vezi și mai ales cum crezi că o să se desfășoare în continuare această călătorie a ta prin lumea artei, a muzicii? Unde ai vrea să te ducă?

Sunt de părere că deja am evoluat foarte mult și tind să o fac în continuare. Vreau ca tot ceea ce se creează pe plan muzical să ajungă la cât mai multă lume care este dornică să asculte muzica mea. Urmează o groază de surprize la care se lucrează de ceva vreme și abia aștept să le împărtășesc și cu cei care ne urmăresc.

O să continui să compun și să cânt pentru că asta iubesc să fac cel mai mult și încurajez pe toată lumea să nu renunțe niciodată la chemarea pe care o poartă în suflet.

Mai multe despre Yvonne găsiți pe:
Facebook |  Instagram | Youtube Spotify TikTok

The following two tabs change content below.