După mai multe încercări, iată, instrumentistul și compozitorul Ioan Popovici reușește, în sfârșit, să readucă în prim plan una dintre cele mai îndrăgite și promițătoare trupe rock din Timișoara, și anume, Flare.

În acest sens, cunoscutul chitarist timișorean Ioan Popovici, care de asemenea a făcut parte din acest proiect, scoate la lumină primul material Flare după o perioadă considerabilă de inactivitate. Este vorba despre clipul piesei “Dare”, o compoziție care vorbește despre dorința de a îndrăzni să visezi și sentimentul de bucurie pe care îl redescoperi în tine atunci când reușești să treci peste piedici și să îți atingi idealurile.

Compusă de Ioan Popovici și Alin Costache, cu aranjamentul lui Szamtarto Zsolt, piesa “Dare”, care cu toate că a fost concepută în urmă cu ceva vreme, are o structură modernă, foarte bine fixată în sound-ul specific rock-ului alternativ din România. Ceea ce ne spune, încă o dată, că pe lângă talentul celor implicați de-a lungul timpului în proiect, că trupa Flare a fost și este una dintre cele mai interesante propuneri pe care orașul de pe Bega îl dă scenei de gen.

Revenind la clip, “Dare” este practic un prim episod din ceea ce se dorește a fi un scurt metraj împărțit în mai multe acte. Povestea care însoțește auditoriul în această călătorie audiovizuală este pusă în scenă cu ajutorul și, mai ales, cu măiestria mai multor actori renumiți pentru vasta lor activitate în lumea teatrului din Timișoara.

Astfel că, în videoclip își fac apariția cunoscutele actrițe ale Teatrului Național TimișoaraJasmina Mitrici și Ana Maria Pandele Andone, dar și actorul Teatrului Independent “Auăleu”, Armand Iftode. Cu o astfel de distribuție se poate spune cu lejeritate că “Dare” este una dintre cele mai îndrăznețe producții pe care scena alternative din România o propune publicului.

Mai mult, detaliile de producție și perspectiva cinematică pe care o propune acest videoclip au fost atent lucrate de echipa Timișoara Film Society condusă de Ovidiu Roteliuc, fapt care întărește și mai mult afirmația de mai sus.

Flare este o proiect cu un trecut pe cât de interesant, pe atât de zdruncinat de diversele schimbări apărute în sânul trupei. Apărută în 2002, formația a purtat inițial numele de Effect, un trio energic format din Ioan Popovici la chitară și voce, Dan Oros la bas și Alin Costache la tobe.

Acești trei tineri, mustind de talent și cu o dorință imensă de recunoaștere, au fost imediat mirosiți de Arpad Kajtar, o figură binecunoscută în breasla locală, care a activat cu succes mai ales în anii de dinainte de Revoluția din 1989, în vremurile când Timișoara era considerată kilometrul zero al muzicii rock din România.

După o serie de apariții împreună cu Arpad Kajtar pe scena unor cluburi și la festivaluri, trupa înregistrează prima schimbare de componență și, în 2006, este cooptat Cristian Mereuță la clape. Din acest moment, formația își reconsideră direcția compozițională, iar odată cu single-ul “If You”, băieții primesc prima ofertă de la o casă de discuri din București, pe care o refuză, nefiind dispuși la niciun fel de compromis.

După ce basistul Dan Oros părăsește trupa, aceasta își schimbă numele în Flare. Urmează o perioadă în care mai apar câteva schimbări la nivel de componență, dar este și perioada în care trupa prinde un avânt considerabil, cu o serie de apariții pe scenele unor festivaluri importante, printre care Revolution Festival.

În acest moment, trupa dorește să revină pe scenă, într-un nou format, desigur, iar în colaborare cu chitaristul și compozitorul Ioan Popovici să se întoarcă pe firmamentul rock-ului timișorean.

Credite:

Muzică și versuri: Ioan Popovici, Alin Costache
Aranjament: Szamtarto Zsolt
Mix și master: Lukinich Attila

Actori: Jasmina Mitrici, Armand Iftode, Ana Maria Pandele Andone

Video: Timișoara Film Society
Cameră: Ovidiu Roteliuc

Mai multe despre Ioan Popovici găsiți pe:
Website | Facebook | Instagram

Mai multe despre Flare găsiți pe:
Facebook | Instagram

The following two tabs change content below.