Festivalul East European Metal Alliance a anunțat lineup-ul evenimentului ce va avea loc în curtea Centrului Cultural Faber din Timișoara în data de sâmbătă 6 mai. Headlinerii festivalului sunt maramureșenii de la Dirty Shirt, ce vor performa în formula big band, iar trupele internaționale invitate sunt Łydka Grubasa (Polonia), Hrdza (Slovacia) și Wolfarian (Cehia). La festival vor participa și două formații timișorene, selectate prin concurs.

Headlinerii festivalului vor fi maramureșenii de la Dirty Shirt, trupa rock românească cu cel mai mare succes internațional la ora actuală. Rețeta formației este combinarea unică a sound-ului metal modern (nu metal, hardcore, industrial, alternative, progressive) cu elemente din folclorul românesc, dar și world music, electro, funk. Pentru acest eveniment, formația a pregătit un show special, venind în formula big band, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 14 muzicieni pe scenă.

Łydka Grubasa este trupa momentului în Polonia (videoclipul piesei “Rapapara” depășind 125 milioane de vizualizări), cu participări la cele mai mari evenimente din Polonia (Pol’and’Rock, WOSP Grand Finale). Muzica lor e un mix ce include elemente muzicale estice, folk, reggae, hip hop cu o fundație solidă rock/metal. Publicul din România a putut să îi descopere anul trecut, când au fost invitați la concertele Dirty Shirt din Cluj Napoca și Iași.

Hrdza este cea mai cunoscut formație rock din Slovacia, cu o muzică puternic inspirată din muzica tradițională Slovacă. Formația a fost recompensată cu peste 20 de premii muzicale în Slovacia și Cehia. Videoclipurile trupei strâng peste 1 milion de vizualizări lunar și piesele lor au intrat în topurile muzicale naționale și internaționale, ajungând pe locul 4 la World Music Charts Europe (cea mai bună performanță a unei trupe slovace). Hrdza au concertat în Austria, Cehia, Germania, Ungaria, Polonia, Italia și Slovenia, iar participarea la East European Metal Alliance va fi primul lor concert în România.

Wolfarian este o trupă folk metal, muzica lor fiind inspirată de temele celtice și vikinge. Trupa este una din cele mai promițătoare formații metal din Cehia, dovada fiind selecționarea lor la cel mai mare festival folk din Cehia (Kelstká Noc) și câștigarea concursului Best New Videoclip organizat de Rebel TV. La nivel internațional Wolfarian au avut o prezență constantă în Germania, Austria, Polonia, Slovacia și Ungaria, inclusiv un turneu european alături de formația australiană Lagerstein. Participarea la festivalul East European Metal Alliance va fi primul lor concert în România.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina oficială.

The following two tabs change content below.