Băieții de la Palma Hills au lansat ‘Surf’, o piesă ce își etalează formele sonore pe sub razele încinse ale unor genuri precum Psych, Dream Pop sau Garage, mai ceva ca idealurile de frumusețe ale lui Buhnici. Voluptoasă și fără urme de retușuri artificiale, ‘Surf’ își ondulează notele în fandări largi Rock & Roll alături de care orice fan al genului s-ar grăbi să-și instaleze umbreluța când deasupra capului, când pe buza paharului.

‘Surf’ este, așadar, o piesă cu un vibe foarte catchy care te prinde ușor și care iese din tipare. Aș zice că se distinge de nisipul, ca să nu zic praful, plajelor sonore nu prea vaste de la noi, cu o limpezime ruptă din luciul apelor havaiene. Vibrația asta uber cool este de ținut minte aici, tocmai pentru că te face să mai transpiri și altfel decât din cauza mesajului mult prea întortocheat. Știți cum se zice, românul s-a născut poet. Așa cum ăștia care scriu texte prin alternative-ul de la noi s-au născut filosofi. Și triști, și neînțeleși. În fine, aici e altă discuție.

Cu un intro descusut parcă din freshness-ul reclamelor la Pepsi or something, asta și datorită buclei ce face trimitere la piesa ‘Pump It’ a celor de la Black Eyed Peas, chitara își face loc printre ritmuri precum cuburile de gheață în sânul party-ului bulelor de acid din gura paharului. Îți aburește rapid imaginația cu un soi de răcoare, de coolness din ăsta interior, ce te împinge să răsfoiești ofertele din online la decapotabile.

Tonusul piesei devine chiar și mai efervescent de îndată ce intri ca lumea în piesă și dai peste acest soi de British Pop-Rock din voce aplicat frumos, în doze corecte, peste instrumental ca o cremă de soare din aia mega eficientă. Cu toate astea, simți cum arzi, mă rog, mai mult tălpile te ard și parcă ți-ai muta sufrageria, măcar pentru o lună-două, pe buza plajei. Fix cum sugerează și clipul, o animație în ton cu piesa, cu numele trupei, cu vremea, cu soarele, cu toate alea. Totul alunecă într-un flow perfect și “intră”, vorba aia, mai bine ca țigara personajului, foarte mișto și el, din acest videoclip.

Palma Hills este o trupă apărută în 2012, cu un album lansat în 2017 și cu apariții live la fest-uri importante printre care Electric Castle sau Untold. N-ar trebui să fii neapărat un devorator de muzici nișate sau mai știu eu ce obscurități alternative ca să te simți prins de muzica propusă de băieții ăștia. In plus, ‘Surf’, este o alegere cât se poate de potrivită ca să te stârnească, să te facă să cauți, să mai vrei și să fii geană pe ei pe viitor. Mai ales că au un album în pregătire pentru anu’ ăsta. Una peste alta, o revenire mega spectaculoasă, cam cum se face pe la casele alea mari, știți voi, alea cu vederea la plajă.

Urmărește PALMA HILLS pe:
Facebook | Instagram | Spotify | Youtube | Apple Music

The following two tabs change content below.