Ai putea spune că în grosierul sonor care alimentează, la suprafață ce-i drept, trăsăturile unui gen, anume stoner, experimentul reprezintă o formă de nelegiuire în abordarea lui. Ei bine, ca neam poate că natura nu ne-a înzestrat cu cel mai avântat spirit, însă nu poți să nu remarci foiala unora dintre noi care tot macină în membrana asta păcătoasa care tot amână zborul.

Din sânul capsulei despre care vorbeam mai sus, Methadone Skies au găsit mereu resursele necesare prin care să se înfățișeze ca un antidot. Libertatea este o formă de gândire, o nuanță, o interpretare a lumii dincolo de incubatorul care se vrea a fi.

Recent, Methadone Skies a lansat un nou material full-length, ‘Retrofuture Caveman‘, despre care spuneam la vremea aceea că se desface asemeni unui lăstar de nufăr pe cursul valurilor creative de toate felurile (puteți citi recenzia, aici!). Este un salt sonor asumat ce încearcă să îți direcționeze atenția înspre zone cumva inaccesibile, dar care împlinesc spiritul imediat ce se imprimă în acesta. O metamorfoză insesizabilă, ca stil, la o ascultare primară așa, însă, destul de semnificativă ca stare, ca transmisie interioară.

Dacă experimentaliștii timișoreni fac din acest eveniment motivul lansării albumului mai sus menționat, Church of Cthulhu se încadrează în peisaj cu alte intenții. În primul rând, proiectul ce până acum a fost unul eminamente de studio, își face debutul scenic. Într-o altă ordine de idei, apariția acesta vine să marcheze intrarea în studio pentru înregistrarea unui nou EP.

Cu un stoner cât se poate de cărnos, asta și datorită influențelor preluate din sludge sau doom, Church of Cthulhu s-a insinuat în scena de nișă locală cu un tupeu bine construit pe spatele unui sound corect. ‘Nonexistence’, ultimul material lansat de slujitorii lui Cthulhu, a adunat o serie de impresii pozitive și a strâns cumva lumea degustătoare de tării nişate în jurul acestui proiect. Este de urmărit modul în care se vor prezenta live și felul în care acest prim concert se va strânge sau nu într-un bulgăre care va crește treptat sub forma unui turneu prin țară.

Mai multe detalii despre evenimentul ce va avea loc pe 17 august în Expirat din București, găsiți pe pagina oficială.

Eveniment organizat de Haywire Booking | Supersomnic Records | Expirat | INSRT

Urmăriți Methadone Skies pe:
Facebook | Instagram | Bandcamp

Urmăriți Church of Cthulhu pe:
Facebook | Instagram | Bandcamp

The following two tabs change content below.