Karpov Not Kasparov este o entitate artistică ce mustește de această carismă creatoare care, pentru un produs cultural local, poate reprezenta motorul cu propulsie ce te duce direct peste granițe. Acolo unde, de altfel, a și ajuns proiectul acesta avangardist până peste cap, ce se joaca cu synth-urile când pe pop, când pe folclor oriental sau disco de ani 80. Cu ieșiri în aproape 40 de țări europene, multe as fuck dacă te gândești că 44 sunt toate, Karpov Not Kasparov sunt recunoscuți pentru mood-ul specific pe care îl sădesc prin aparițiile live. Chiar după live-ul ăsta din Timișoara, oamenii au programate concerte în Ungaria, Austria sau Franța. Na, mai zi ceva!

Nu cu mult timp în urmă, mai precis pe 18 iunie, au lansat și un nou material, un EP. ‘Memory’, așa cum se numește el, este o dizertație sonoră de manieră electro ce susține întoarcerea în timp printr-o serie de înflorituri minimaliste de natură retro-pop. O mișcare clasica în schemele acestui proiect, dar care, de fiecare dată, te face să te duci după fentă și să te bucuri de un dribling bine făcut. O chestiune de aprofundat pentru toți tehnicienii și can’t-autorii de duminică de pe margine.

Bun, să ne întoarcem la evenimentul de pe 5 august și să menționăm că în deschidere avem OCVCP. Nu știu prea multe despre, dar dacă ne luăm după descrierea făcută de organizatori, e ce trebuie. Mai exact, OCVCP aduce laolaltă diferite genuri ca synthwave, care emulează spiritul muzicii electronice al anilor 80′ și 90′, ca un omagiu adus pionierilor acestui gen, alături de stiluri deja consacrate ca italo disco, electro funk, early house, new wave și synth pop. Mișto, nu?!

Hai luați-vă bilet și dacă sunteți prin sau din Timișoara, mergeți să vă clătiți simțurile cu niște nostalgii sonore future rău de tot!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina oficială de Facebook.

Urmăriți Karpov Not Kasparov pe:
Facebook | Instagram | Website | Bandcamp

Urmăriți OCVCP pe:
Facebook | Soundcloud

Artwork: Dan Vamanu

The following two tabs change content below.