Breathelast, un nume cu o rezonanță aparte în ascunzișurile muzicale de la noi, își împărtășește intențiile creative cu o nouă piesă, dar și într-o nouă formulă.

Breathelast este genul de proiect despre care ai impresia că a ajuns la un nivel de unde lucrurile se văd cât se poate de clar și se înțeleg asemenea. O prezență activă, mereu la vedere, băieții ăștia par că sunt într-un continuu proces creator, de transformare, într-un soi de maraton cu ei înșiși. Îi vezi aici, îi auzi dincolo… un ciclu ce descrie o vitalitate contagioasă. Astfel, așa cum văd eu lucrurile, rechinul, ca figură cu care se asociază trupeții, devine șarpele acela mitic, un Ouroboros care-și înghite coada într-un gest ce reprezintă un soi de unitate întru nesfârșire. Da, știu, e poate mai simplu de atât, însă, Breathelast chiar și atunci când suferă schimbări, cum este și în cazul de față, ele se așează într-o continuitate, într-o armonie, cu gesturi normale, fără ca cercul, unitatea, să se modifice în vreun fel. Vă zic, nu-i puțin lucru!

Așadar, ‘Şi eu sunt’, cea mai recentă piesă a lor, vine să oficializeze, să întărească practic, prezența lui Ștefan Butnariu (chitară și voce) în noua formulă a trupei. Piesa, ca să vorbim și despre ceea ce umple spațiul, deși vuiește în tonurile aceluiași spirit revoltat, încordarea asta curge într-o construcție instrumentală, hmm!, nu neapărat mai melodică, cât mai dichisită. O nuanță despre care nu pot spune că anunță neapărat schimbări stilistice, deși, ușoarele aplecări către elemente mai prog adaugă consistență, produce stări. Vedem, am încredere că timpul o să ne deslușească toate enigmele, în cele din urmă.

De partea vizuală s-a ocupat Miluță Flueraș și as zice, vorba aia, că se vede. Acest fapt subliniază, încă o dată, importanța pe care o are colaborarea cu oameni profesioniști atunci când vrei ca mesajul să capete valoarea și ecoul scontat. Şi consider, dacă e să privim așa, că ține mai mult de mentalitate decât de “materialitate”. Bun, asta e o altă discuție, poate o să aprofundăm cu altă ocazie. Hai, mai bine, să băgăm un play la cea mai nouă piesă Breathelast!

Sound setup & recording: Cătălin Andrei Petre (Gray Matters) & Herman Heidel (Breathelast) / 1st Edit: Cojocaru Ionuţ (Breathelast)
Final edit & mix: Adrian Uritescu (Lowbass5 Studio)
Video shot & edit: Miluță Flueraș

Urmariti Breathelast pe:
Facebook | Instagram | Website

Foto copertă: (c) Miluță Flueraș

The following two tabs change content below.