Despre The Killing Moon și arealul sonor în care Marius ‘Sikorsky’ Muntean și Silviu Pop își sădesc simțurile am mai vorbit. Un proiect ce mustește de stări, asemeni unei inimi care se deschide în rană încă de la prima palpitație. Și, uite că, dintr-un mănunchi de palpitații, apare și materialul de debut, un EP, numit “Strange Desolation”, însoțit de un prim single.

‘Love Is A Thief’ dezvoltă o arhitectură sonoră urbană schițată în tonuri dark(wave) ce descriu un peisaj ușor melancolic, un soi de plictis din ăsta existențial. O strălucire devenită opacă în umbra unui sentiment rutinat, fără finalitate, înțepenit în ruginiul pe care norul imaginar, metaforic, sub care îți înșirui viața, ți-l îndeasă în fața ochilor în fiecare zi.

Iubirea, în formele ei cele mai periferice, ți se poate înfățișa în fel și chip, iar rochia albă în strălucirea căreia ți-ai reconstruit universul se transformă în voalul negru sub care îți e teamă să mai cauți înțelesuri. Pasajele instrumentale de synth și chitară se insinuează în piesă șoptind în ecou golul cu care simți ca ți s-a umplut paharul.

Structura acestor găselnițe sonore extrem de inspirate, iar aici cred că este de fapt cheia, îți rezumă cât se poate de clar caracterul personal pe care îl are această piesă. Revenind, inspirația este o stare, situație, către care mergi, în niciun caz nu te trezești aruncat în sânul ei. Ei bine, ‘Love Is A Thief’ pare genul de construcție care s-a clădit de la sine, natural, în jurul unei stări mai mult decât al unui concept. Tocmai aspectul ăsta al naturaleței creatoare în care explorarea are parte de cel mai sincer tratament, face ca piesa să inducă o stare independent de mood-ul în care te afli. Pare simplu, însă, ne supunem afectelor prin artă numai atunci când destrămarea-i ni se pare firească. Atunci când nu mai e nevoie de nimic de la mine ca să privesc către o creație ca și când ar fi a mea.

Într-o lume în care singura magie este uitarea, iubirea te mai trage într-o parte la un joc de alba-neagra. Un joc în care îți e tot mai dificil să te ghicești chiar și atunci când sufletul face cărțile. Drumul ăsta către fericire, de acolo de unde ești, din afara lumii, se vede ca un bulevard pe care se plimbă liniștite, încolo și încoace, cele mai inabordabile amintiri ale tale.

Cu toate acestea, ‘Love Is A Thief’ nu este genul de piesă care se stinge sub umbrele tristeții. Dimpotrivă, aduce cu sine acel gen de impuls care, în fuga asta disperată, fără orizont, îți șterge lacrima cât să înțelegi mai bine lumina care îți coase privirea.

Mix & Master: Andrei Jumugă
Video: Ilinca Ivanuca
Foto: (c) Florin Stanca

Mai multe despre The Killing Moon găsiți pe:
Facebook Bandcamp | Youtube

The following two tabs change content below.