Centrul Dialectic organizează la Timișoara miercuri, 13 octombrie, de la 18.30, la librăria La Două Bufnițe, o întâlnire cu tema “Muzică și literatură în Timișoara”. Scriitorii Adriana Babeți și Radu Pavel Gheo, jurnalistul Paul Breazu și Mihai Lukács, regizor de teatru, cercetător/artist, teoretician, vor participa la întâlnirea care face parte din proiectul Arhiva de Sunet: Timișoara.

Arhiva de Sunet: Timișoara este un proiect new media care reactivează memoria pop culturală a orașului Timișoara, în special cea legată de reprezentarea ei în muzica locală și felul în care această muzică a reacționat la diversele contexte culturale și sociopolitice.

Un serial audio (podcast, 8 episoade) și un produs media unitar vor explora, prin intermediul unei serii de interviuri cu artiști, jurnaliști, comentatori, reprezentarea Timișoarei ca relație între istoria și producția culturală urbană și rolul muzicii în construcția unei identități locale.

Pornind de la piese specifice, Arhiva de Sunet: Timișoara va aborda teme precum legătura dintre spațiul urban al Timișoarei de reprezentările lui în muzică, reflectarea straturilor economice în peisajul muzical local și poziționarea artistului în relația cu ele, legătura dintre tehnologia producției muzicale și istoria orașului.

Serialul audio podcast este realizat de jurnaliștii Paul Breazu, Ionuț Dulămiță și Mihai Lukács, regizor de teatru, cercetător/artist, teoretician, și va fi disponibil pe Spotify, Google și Apple Podcasts și YouTube.

De asemenea, vor urma alte două întâlniri în cadrul proiectului Arhiva de Sunet: Timișoara cu jurnaliști, critici de muzică, sociologi și muzicieni.

Arhiva de Sunet: Timișoara continuă un program anterior, podcastul Arhiva de Sunet, care a fost nominalizat în 2021 la Premiile AFCN pentru categoria Activare culturală în spațiul public.

Arhiva de Sunet: Timișoara este un proiect al Centrului Dialectic și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Centrul Dialectic este un grup artistic și de analiză nou înființat (noiembrie 2020). Activitățile sale se concentrează pe cercetare artistică, producție performativă, vizuală și sonoră, precum și pe publicații. Demersul artistic al Centrului Dialectic se bazează pe dialog, pe analiza și discutarea argumentelor în mod rațional, în scopul unei participări active în societatea din care suntem parte.

Accesul la eveniment se va face în baza certificatului verde și a rezervării prin email la:
contact@ladouabufnite.ro

Pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Mai multe informații despre Centrul Dialectic, pe:
Website | Email | Facebook | Instagram

Parteneri media:
Radio România Cultural, Radio România Timișoara, RFI, IQads, Scena 9, Vice, Cultartes, Decât o Revistă,
Un site de muzică, Cooperativa Urbană

The following two tabs change content below.