Mă prezentam zilele trecute în fața noului peisaj sonor al lui Adame Wolf cu un ditamai buchetul de simțuri. Alese frumos, culese de pe cele mai fecunde câmpuri ale interiorității mele, legate la mijloc așa cum virginele își legau brâu când ieșeau la horă. Cu alte cuvinte, pregătit bine de tot, cu toate simțurile calibrate, m-am pus pe ascultat. Am crezut mereu în talentul pe care îl înmagazinează artista și am crezut mereu că va erupe, la un moment dat, asemeni unui vulcan ce-și foia lava de prea multă vreme în pântecul pământului. Că va umple cerul de străluciri, de nori de lumină, o revărsare la fel de fierbinte și greu de suportat ca un gest de fericire făcut cu deplină sinceritate.

Cu o echilibristică vocală desăvârșită pe un fir instrumental cu fineţuri inspirate din pop-rock-ul billiejean-ist (vezi, ‘Blue Chain’) de sfârșit de 80, început de 90, Adame Wolf reușește să propună reale hit-uri. Unele care ar da chiar foarte bine pe radio, bun, poate nu pe cele de la noi, fiindcă știm despre ele că se îmbulzesc la coadă la mediocrități mai ceva ca în acele vremuri când pâinea era dată cu porția.

Dar arta asta dăltuită-n meșteșug nu poate atinge cotele cele mai aproape de Adevăr și să se așeze în brațele Frumosului ca apa în propria-i albie fără instrumentele necesare. Ei bine, bucata de lemn pe care alegi să o spinteci din topor se va rupe în direcția pe care fibra o indică. Luată la circular produci o tăietură corectă care, mai apoi, te va ajuta să stivuiești, unul peste altul, munți de talent ce nu se vor clinti în veci.

Salturile acestea vivace printre genuri, pe maidane întregi de influențe, te pot duce cu gândul la țopăielile acelea din copilărie, din fața blocului sau din preajma casei bunicilor, însă, în încovoierea simțirilor pe care le înmagazinează acestea, observi munca acelui sportiv ce trage tare pentru a ajunge la cine știe ce olimpiade.

Dar, la fel ca în sport, mulți văd în victoriile celorlalți înfrângeri personale, astfel se auto-exclud de la bucuria ce ar trebui să însoțească participarea, așa cum se zice. Însă, sunt convins că atât Mădă, cât și Cirkular-ul la care își îndreaptă talentul, știu acest lucru, iar asta îmi înviorează gândul că lucrurile nu se vor opri prea curând.

Mai multe despre ADAME WOLF pe:
Facebook | Instagram | Youtube | Bandcamp

Foto: (c) Luna Ilaria Nica

The following two tabs change content below.