‘Toate-s vechi și nouă toate’, spunea poetul. O încordare ca un oftat răsunând prin timp, asemeni unei adieri în toiul verii ce-ți înviorează fruntea ascunsă în sudori, ca-ntr-un câmp de lăcrimioare. Asculți la foiala frunzelor ca la concertul cu care natura îți cântă-n fuga. Ce îmbulzeală de stări se mai îngrămădesc pe la poarta mândrei renunțări.

Sealed Letter. O scânteie pe un cer, într-o zi, despre care nu ai avea mai nimic de zis. O licărire într-o stâncă prin care nici apa nu mai sapă. Am mai vorbit despre aparițiile sonore de acest fel și modul în care au puterea să atragă. Ca un meteorit care, intrat în atmosferă, nu are darul să se prăbușească, ci să te tragă după el, într-o călătorie cosmică. ‘Bulls and Lions’ este o creionare în fineţuri romantice a modului în care micro și macro, în economia universală, aruncă ființa în hăurile aceleași prăpăstii.

Tonul vocal al lui Ciprian Costache, unul ce amintește pe undeva de Daine Laiken, apasă în coardele chitarei clasice, încercând parcă, să o facă și mai rece decât este. Dan Mitrofan ține trena cu acest instrument care, pe această cale, se transformă în ciomagul cu care, străinul (da, ca cel al lui Camus!), își mișcă nestatornicia prin lume. Deși apăsătoare și aparent fără de sfârșit, călătoria asta sonoră, tocmai prin faptul că există, adaugă sens pasului.

Mai multe despre Sealed Letter, pe:
Facebook | Bandcamp | Instagram

The following two tabs change content below.