Jean Gavril și NOSFE au colaborat pentru o piesă mega catchy și care te poate scoate din control. Interesant este că, piesa mă duce cu gândul înspre o altă compoziție, cumva de altă factură, altă chitanță, alte calcule, anume ‘Loser’ de la Beck. Da, da, știu, este de la chitara asta împiedicată, gâtuită așa. Numai că, iar aici mi se pare partea cea mai mișto, ‘Fără Control’ zici că e varianta cu cojones. Iar acest aspect îi creează un vibe, clar modern, dar și sexy, hot. Bun, destul cu comparațiile ca să nu trezim criticii pregătiți ca niște maimuțe să dea cu hate printre gratiile propriilor minți.

Nu am crezut, iar asta din ignoranță, că din sfera mainstream a muzicii de la noi, poate răsări o piesă care să mă prindă. E vorba de gust până la urmă, dar cert e că-i plăcut să încerci să guști și altceva din afara sferei de confort, mai ales dacă aroma e îmbietoare. Cum ar zice Andrew Zimmern, un mare expert culinar, dar nu numai, “If it looks good, eat it!”. Unde mai pui că Jean Gavril are timbrul ăsta rock’n’roll, ușor pe nas, ceea ce dă un soi de înfumurare atitudinii și imaginii de ansamblu. Nice move! aş zice. Este și ăsta un skill, să știi ce să culegi cât să nu îți arunci toate păpădiile în desagă și să le vinzi apoi ca buchet de orhidee.

NOSFE vine să pună prin lirica lui, paie pe foc, sau paie sub saltea cât să o facă mai confortabilă, astfel încât vibe-ul și tensiunea sexuală să se transforme în atingeri și propuneri deocheate. Mişto rău cum intră pe piesă și cât de bine se mulează pe instrumental bucata lui. Claps-urile astea de pe partea ritmică mi-ar plăcea maxim să le aud într-un live, pe un stadion ceva, oricum spațiu deschis, multă lume… Bun, astea sunt vise în perioada asta, mai umede ca atingerile de mai sus.

Să revenim. Chitara are și ea o parte în care i s-a dat șansa să se dea mare, să își etaleze fumurile, în sensul bun, nebunilor care sunteți, undeva înspre finalul piesei. Un solo ușor aspru, îndrăzneț cumva, care, deși destul de heavy, e plăcut datorită regăsirilor sale într-un anturaj de fundal country.

Una peste alta, ‘Fără Control’ este o piesă cu mult caracter și are toate instrumentele ca să îți umble la mood, să te controleze nițel la stare, să te facă să îți ieși puțin din fire.

Mai multe despre JEAN Gavril găsiți pe:
Facebook | Instagram | Youtube
Mai multe despre NOSFE găsiți pe:
Facebook | Instagram

The following two tabs change content below.