Overground Showroom este o platformă ce încearcă să aranjeze totul ca la carte, să se prezinte ca o soluție, să facă un soi de curățenie și să pună totul într-o ordine. Nu cunosc detalii din profunzimi, însă, dacă au rezistat un an într-o țară în care mizeria se bagă sub preș, înseamnă că se pedalează corect acolo. În fond, de toată treaba asta se ocupă o serie de oameni super profesioniști, unși cu alifii, dați cu de toate, iar asta ne oferă certitudinea aceea Johannică a lucrului bine făcut.

Te gândești că la ce ți-ar trebui o bibliotecă online de muzică dacă nu o frecventezi nici pe aia din care mai poți învăța ceva? Pai, în primul rând, fiindcă muzica este cea mai la îndemână formă de culturalizare. Ce îți intră pe urechi are mai mari șanse să îți rămână în cap, decât ceea ce îți trece prin fața ochilor. Salutară inițiativa asta, deși, poate nu ăsta a fost neapărat scopul celor de la Overgorund. Însă, așa merge de obicei treaba, dacă faci ceva sub aspectele săvârșirii unei fapte bune, la aceasta se mai adaugă, involuntar, și altele.

Bun, să ne redresăm și să vedem ce-i cu chermeza asta online propusă aici. Ei bine, pentru a sărbători un an de activitate, pe 9, 10 și 11 aprilie în Overground Showroom Anniversary Weekend, pe platformă vor avea premiera trei concerte mai cu dichis. Așadar:
9 aprilie: Anton Pann – Kira Kiralina live la Sala Radio
– 10 aprilie: Corul Madrigal – Bijuterii Corale live la Amfiteatrul Eminescu
– 11 aprilie: Amadeus – Joy (A Concert in Nature)

La o primă aruncare de privire peste umăr, vedem că ce ziceam mai sus legat de culturalizare capătă și mai mult sens acum.

Spectacolul-concert Kira Kiralina a fost susținut de Ansamblul Cameral de Muzică Veche “Anton Pann” la Sala Radio din București în septembrie 2018 și a fost construit în jurul baladei omonime, reiterând prin intermediul muzicii și al video-proiecției o ipotetică peregrinare din apele Dunării spre cele ale Mediteranei, pe urmele preafrumoasei Kira. Călătoria muzicală ne poartă din România până în Maroc, trecând prin Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia și Spania. Alături de muzicienii români, au fost prezenți pe scenă și trei însemnați artiști marocani care au completat exotica poveste.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” prezintă concertul „Bijuterii corale”, un eveniment din Stagiunea estivală în aer liber desfășurat la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din București în august 2020. Programul concertului conține o selecție din cele mai frumoase lucrări corale din muzica românească și universală și este dirijat de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal începând cu anul 2016, specialist cu o vastă experiență în arta dirijorală și pedagogia muzicală.

În anul 2020 trupa Amadeus a împlinit 20 de ani, iar Andreea, Patricia, Bianca și Laura au lansat albumul „Joy” 100% independent, un album realizat prin forțe proprii, cu multe sacrificii, dar și multe bucurii. Albumul a fost finalizat vara, într-o tabără de creație în munții Buzăului, Lacul cu Mesteceni. În ultima zi de tabără fetele au cântat toate piesele de pe album într-un concert, având drept public doar natura.

Biletele la premierele online ale concertelor Anton Pann (9 aprilie), Madrigal (10 aprilie) și Amadeus (11 aprilie) se găsesc pe www.iabilet.ro la prețul de 29 de lei / concert și oferă acces timp de o lună la concertul înregistrat. După achiziția biletelor, cumpărătorii vor primi un email din partea Overground Showroom cu username-ul și parola contului lor în care vor putea urmări premiera concertului, la ora 20:00 din ziua fiecărei premiere. În cazul în care cumpărătorul are deja cont pe platformă, concertul va fi automat disponibil în contul de utilizator la ora premierei. Concertul va fi de asemenea disponibil pentru toți abonații Overground Showroom care au optat pentru un plan tarifar recurent – lunar, trimestrial sau anual.

The following two tabs change content below.