Te mai întrebi câteodată dacă într-o societate divizată și cu o gândire construită pe bucăți, încordarea de orice fel își mai găsește scopul? Se prea poate ca oboseala mentală să își spună, la un moment dat, cuvântul și să accepți ca pe un bun dat intoxicarea asta. Să respiri aerul brutal al unei simțiri fragmentate de o ură fără fundament. Nu că ar exista acest gen de afect, ca să-i zic așa, ce-și poate susține sensul.

Nuvijan vin cu o piesă ce vorbește explicit despre această stare de nervozitate latentă într-un cadru sonor mai mult decât potrivit. Ca și construcție, avem parte de un NU-Metal din ăsta à la Korn, dar cu aplecări solide în metalcore-ul zilelor noastre. Se dezvoltă multă energie în urma vuietului metalic propus aici ce îți poate impulsiona simțurile ușor adormite.

‘MVH’ este un titlu cu o notă ironică ce face referire la condiția umană obscură. Trăim într-o societate în care suntem împinși să mascăm ce trăim la nivel interior. Ascunzând aceste trăiri și emoții, riscăm să ajungem ca un vulcan gata să erupă în orice moment.

‘MVH’ este densă, grea, apăsată, reușind să dilate timpul și să te mențină captivat. Reprezintă o călătorie psihologică bulversată, în care personajul principal trăiește stări mixte și încearcă să se regăsească sau să își justifice gândurile și acțiunile cu orice cost. Finalul poveștii este însă unul nefericit, distorsiunea minții câștigând în final bătălia.

Mai multe despre NUVIJAN găsiți pe:
Facebook | Instagram | Spotify

The following two tabs change content below.