Când pământul începe a face umbră cerului, doar stelele, ca niște ochi ai neființei eterne, își mai picură lumina în luciul apei, ca într-o oglindă în care-ți măsori timpul. Dar nu toate apele curg, cum nu toate vârstele se sfârșesc. Eternitatea e visul pe care nicio muzică nu-l uită.

Petre Ionuţescu este genul de arhitect care, înainte de a-și începe opera, mai întâi își înseninează materialul în care lucrează. Își decojește sunetul de nori, își suflă de pe portativ toate notele căzătoare. Şi toată povestea-i împletită din ițele unui instrument despre care nu știai că te poate chema la arme în tot soiul de lupte interioare. Imaginile ce se deschid aici, pe lacul 3 Ape, locul de dispută, ar face orice cronicar să-și lepede condeiul doar pentru a putea înmagazina mai bine-n memorie fiecare detaliu. Toţi știu că în albia unei ape nu cresc trepte, iar punțile se înfig adânc în maluri și nu plutesc în văzduh, ținute doar de niște adieri sonore. În dansul acesta, parcă nici stângăciile cu care mintea-și imaginează alte lumi nu te mai fac să te împiedici. Sau, poate, tocmai împiedicatul acesta în capcanele întinse de concret te fac să cazi în niște plutiri inexplicabile. Şi cum poți explica fuga pământului de sub picioare? În ce-și mai caută rădăcina urma pe care o lași în lume? Pășești printre aceste două ape, ambele la fel de înstelate de nu mai știi de unde să apuci cerul, ca un profet ce tocmai a aflat că sufletul are trupul său pe care trebuie să meargă.

‘Dance in Blue’, deși doar un fragment dintr-un întreg, are toate resursele și metodele cu care să te implice în stări de niște profunzimi abisale. Evenimentul a avut loc anul trecut, în data de 5 Septembrie, pe lacul 3 Ape din comuna Brebu Nou. O locație cu mult basm ce parcă își aștepta coloana sonoră. Sunt multe de spus despre genul acesta de narație artistică și ne-am întinde, vorba aia, până la adânci bătrâneți. Tocmai din acest motiv, aleg să vă ofer ocazia cufundării în visare.

Mai multe despre Petre Ionuţescu găsiți pe:
Facebook | Instagram | Bandcamp | Spotify

The following two tabs change content below.