25 Martie11 Aprilie, Cluj-Napoca:

Eduard Gross este un fotograf născut la Sighișoara și care acum trăiește și studiază în Cluj-Napoca. Artistul se descrie ca fiind “un nihilist incurabil, găsind rău în orice bine”. Lucrările lui Eduard descriu o lume misterioasă, în care visele și realitatea se împletesc într-un soi de existențialism din ăsta suprarealist.

Realismul acesta magic al lui Eduard aduce aminte de lucrările unor mari artiști avangardiști cum ar fi Magdalena Abakanowicz sau Brooke Shaden unde “multiplicitatea formelor umane reprezintă confuzie și anonimat, analizând prezența unui individ într-o masă de umanitate.”

Fotografia lui Eduard, una ce împinge obișnuitul în zonele sale cele mai ascunse și experimentale, descrie o serie de emoții pe care artistul dorește să le trezească. În urma nu cu multă vreme, el declara pentru CVLTARTES că: “Aș dori să-mi împart influențele în două categorii: fotografie și literatură, deoarece cred că există o legătură strânsă între cele două.”

“Fotografia mea imortalizează o lume enigmatică, magică, în care visul și realitatea sunt legate organic, substituindu-se unul alteia în propriile realități supranaturale. „Pierdut și regăsit” aparține acestei lumi, raportat la fragilitatea sănătății mintale. Arta mea trebuie să intrige, să provoace întru înțelegerea țesăturii complexe a acelor minți care te înfricoșează și tulbură în egală măsură. Fotografia mea inițiază momentul de claritate pe care îl datorăm introspecției.”

Expoziția de fotografie semnată de Eduard Gross poate fi vizitată la Turnul Croitorilor, începând din 25 martie până în 11 aprilie. Detalii despre expoziție găsiți pe pagina oficială.

Mai multe detalii despre Eduard Gross găsiți pe:
Facebook | Instagram

The following two tabs change content below.

Nicolae Baldovin

Editor / Rockstar at Cultartes Magazine