De cele mai multe ori ne lăsăm pradă unor principii sub a căror văpaie ne depărtăm de scopul inițial. Câte proiecte nu se împrăștie și pier în aceleași zări în care își croiau lumina, la un moment dat? Focus-ul, atenția asta către a face ce se cere, devine o corvoadă care numai a creație autentică nu mai aduce. În bălăceala asta de sudoare filtrată la nesfârșit de frunți prea încruntate, privirea sau, mai cu seamă, privitul – înspre ce o fi – devine orbecăială în necunoscut.

Revenind la principii, tresar în mine bucurii copilărești când văd genul acesta de proiecte care, în toiul libertății și al tovărășiei, se pun pe compus, pe cover-uit, pe orice ghidușie de genu’. Ei bine, fix în felul ăsta stă treaba și cu CRS All-Stars. Privind în ansamblu, însă, și dacă te apuci să risipești cețurile ca și cum ai fi o dimineață de vară grăbită să-și impună arșița, ai să observi că lucrurile sunt lucrate la detaliu.

Așadar, CRS All-Stars, ca să revenim la ce ne doare, de fapt, la ce ne poate aduce plăcere – ce d-zeu are să ne mai și doară din toată socoteala asta? -, este un proiect pus la cale de Nimrod Szedlacsek, chitarist și membru fondator Altar. Cum este și unul dintre deținătorii studioului de înregistrări Corvin Recording Studio, legăturile s-au creat, bănuim noi, de la sine. Astfel că, în această fază a proiectului, i s-au alăturat oameni, cum s-ar scrie undeva, după chipul și asemănarea lui.

Bun, ‘A Hard Day’s Night’, o piesă pe care o știi de la The Beatles, sau ar trebui să o știi, este modul prin care CRS All-Stars a ales să își formuleze debutul în această formulă. O reinterpretare care nu doar că plasează piesa într-un spectru muzical diferit, dar parcă șlefuiești și mai bine, mai concret, la universalitatea ei și a celor care au compus-o. Un rock’n’roll ‘metalizat’ care, deși se manifestă în termeni cât se poate de așezați, are mijloacele de-a te pune în mișcare. Libertatea se poate arată în fel și chip, fie că vorbim de un dans din ăsta mai zevzec la vreun chef organizat ad-hoc, fie la o tură pe Transalpina cu motoru’, lucrurile stau fix la fel.

Energia pe care o simți cum se dezmorțește-n tine, se îmbujorează și mai tare în prezența acestei formule de efect de pe partea vocală. Patru tonalități diferite ca stare pe care, în construcția sonoră de ansamblu, nu le percepi nicicum diferit.

Ca să nu o mai lungesc, cover-ul ăsta vine așa, ca o explozie cumva așteptată, dar una care nu se lasă cu tragedii ci, cu cel mult o mână de confeti și o grămadă de pahare de unică folosință și multe sticle tolănite cu niște ultimi guri de bere uitate pe fund, împrăștiate pe te miri unde. Dar astea se curăță, ce nu se șterge însă, este ecoul unei bucurii pe care o duci cu tine, o transformi în amintire, un gând la care mai revii atunci când ai nevoie. Fără doar și poate, aici se încadrează mesajul și mai ales forma unei compoziții ce poate deveni și ea la fel de clasică precum varianta Beatleşilor, dar, da, într-un alt stil, pentru alți oameni, dar în aceeași simțire.

Clipul coverului ‘A Hard Day’s Night’ a fost realizat cu sprijinul Mozaik Brother & Roland și a fost filmat în halele Pikowatt – Sound & Light de către Bernard Naghi.

CRS ALL – STARS:
Nimrod Szedlacsek – chitară
Răzvan Usineviciu – voce
Octa Băieș – voce
Mano Botond Ráduly – voce
Dudu Isabel – voce
Lorand „Lori” Czibere – bas
Julia Kocsis – tobe

Urmăriți Corvin Recording Studio pe:
Facebook | Youtube

The following two tabs change content below.