Karafizi – „Arta poate salva lumea atunci când nu doar o consumăm, ci o și producem.”

Stop. Oprește-te.

Ajuns într-un moment în care nu mai știi cine ești, încetează fuga și ia o gură de aer. Privește-ți mâinile, picioarele. Privește-ți sufletul. Privește-te ca și când ai propriul tău spectator.

Karafizi nu mai e fata care „face muzică”. E femeia care s-a oprit din alergat maratoane pseudo-artistice și a lăsat copilul din interior să cânte.

Multă lume mi-a spus că trebuie să fac muzică, trebuie să cânt. Am crescut cu ideea asta că „trebuie”. Adevărul e că muzica a fost marea mea iubire dintotdeauna. Ambiția și nevoia de a ” în priză tot timpul m-a făcut să ajung să fac parte din tot felul de proiecte, pe care de multe ori le acceptam doar ca <<să se întâmple lucruri>>. Cântam cover-uri și îmi plăcea mult ce făceam, însă am ajuns într-un punct în care mi-am pus întrebarea: de ce fac asta? Și nu am găsit un răspuns decât atunci când m-am oprit din „trebuie” și m-am privit dintr-un alt unghi.

Poză de Alexandru Luchita

EP-ul ‘Remembera fost pentru Elena o revelație și o descoperire a propriei autenticități.

Într-un moment m-am simțit pierdută. Blocajele veneau unul peste celălalt. Nu m-am atins de pian timp de multă vreme, deși iubesc pianul. Pur și simplu ceva mă oprea. ‘Remember’ a fost o înfruntare a celei mai mari frici pe care o aveam atunci – frica de a mă pierde într-un ocean de păreri, șabloane și prejudecăți. Pentru mine muzica e vindecare. Nu trebuie să-i demonstrez nimic nimănui. Vreau să fiu eu și să o fac pe Elena-mică mândră. Dacă muzica mea ar fi un personaj, ar fi Elena din copilărie.

Crede în semne, găsește intimitatea adevărată în natură și povestește despre o iubire acidă. ‘Acid Love‘ este povestea unei experiențe pe cât de vulnerabile, pe atât de toxice.

Atunci când te îndrăgostești, te deschizi până în cele mai ascunse colțișoare. Eu m-am deschis unui om care nu m-a înțeles sau nu a avut nevoie de asta neapărat. Mică și naivă, am și idolatrizat toată povestea. Mi-am spus că e sufletul meu pereche, că e singurul om care mă poate face fericită. Nimeni nu ne poate face fericiți decât noi înșine. E foarte dificil să conștientizezi că, de fapt, omulețul care stă ascuns în tine e cel care te iubește cel mai mult. Tu te iubești cel mai mult. Ține doar de momentul în care îți dai seama de asta.

Cele mai crâncene războaie pot porni din iubire. De cele mai multe ori războaiele pornite din iubire le porți tu cu tine. Din frică. Sau pentru că ești orb. Însă, atunci când sensul îți fuge printre degete, important e să rămâi deschis, chiar dacă riști să te arzi.

Can’t you see, we share the chemistry e versul meu preferat din Acid Love. Ar mai ” unul din Bye, bye (outro): Nothing can go wrong, we already know. Versul ăsta a fost scris împreună cu Hans Green. Pe această cale îi mulțumesc mult și lui Andy Oncea, producătorul acestui EP.

Poză de Alexandru Luchita
Poză de Alexandru Luchita

Unde ești acum, în momentul acesta al vieții? Eu nu aș ști să răspund clar și răspicat. Nici Elena nu mi-a răspuns, însă a mărturisit că asta a fost ultima întrebare pe care și-a pus-o. E o fire cerebrală, dar plânge des. Mai exact, a plâns chiar noaptea trecută, pe la 5 dimineața – oră destul de înțepătoare pentru meșteșugarii emoției.

Am plâns pentru că mă luptam cu anxietatea. A fost un moment în care gândurile o luau razna, dar mi-am zis: alo, ce căutați aici cu 180 km/h prin capul meu? Nu v-am dat voie! Fiecare avem monștrii noștri pe care încercăm să-i învingem. Și n-o să cred niciodată pe cineva care îmi va spune că nu-i are.

Viața ne aduce în cale oameni și experiențe până nu ne învățăm lecția. Uneori, rupem un cerc vicios abia atunci când învățăm să spunem „nu”.

Am fost întotdeauna un om care empatiza cu ceilalți. Întotdeauna încercam să fiu drăguță, chiar și atunci când circumstanțele cereau inversul. Mi-am dat seama că uneori e mai bine să le spui lucrurilor pe nume, mai ales când liniștea ta interioară depinde de o singură silabă. Până la urmă, dragostea adevărată constă în a fi sincer. Prima dată cu tine, apoi cu ceilalți.”

REMEMBER cover photo

Elena,

… poezie sau proză?

Ambele.

…. zi sau noapte?

Noapte.

….dulce sau sărat?

Sărat.

Te rog, continuă fraza:

O femeie puternică… „nu se teme să plângă.”

Nu aș renunța niciodată la … „mine.”

Dacă mă doare … „nu ascund.”

Omul trist … „face artă interesantă.

Omul fericit … „oferă multe.”

Când m-am trezit, m-am gândit că … „am atâta dragoste în mine, n-o să-mi ajungă secole de poezie să o explic.

Ascultă EP-ul Remember: Spotify | Music Apple

Mai multe despre Karafizi: Instagram

Poza de copertă: Alexandru Luchita

The following two tabs change content below.

Anastasia Organ

Sunt un om care simte. Un om care doare. Un om care se zbate. Un om plin de incertitudini, întrebări și indecizie mascat într-un calm estetic. Sunt un om care luptă, ca și tine. Care se ține cu vârful degetelor de singura piatră de la gura prăpastiei. Un om care iubește. Un om care a fost iubit. Un om viu. Un om mort. Un om ca și toți ceilalți.