Avem în faţă două proiecte ce capătă volum la nivel de scenă locală. Se dezvoltă organic, cu o normalitate ce adaugă, peste toate, calitate. Este un soi de viețuire sănătoasă întru creare, o creștere aproape părintească cu desăvârșiri cumva academice. Atenția, ca formă de abordare profesională și studiu, sub care s-au formulat aceste entități creative a fost elementul care a produs sens. Există, astfel, un soi de demnitate împărtășită cu o reciprocitate respectuoasă de toți cei implicați, artiști și public. Acestea fiind aruncate în discuție, Valerinne și Methadone Skies pornesc într-un turneu de dimensiuni restrânse care vizează cele mai importante orașe metalo-artistice, ca să zic aşa, de la noi.

Valerinne propun un post-rock cu tot felul de contorsionări de factură metal care, împreună, așezate ca într-o minte educată în anume fel, născocesc o atmosferă cu ecouri de tot felul. Este o curgere asemeni unei ploi de vară care, deși împiedicată în tunete și fulgere, rămâne plăcută în aspectul sub care se desfășoară. O atracție călduroasă între tropăitul metalic și revărsarea de stropi de inspirație asupra trupului tău care, pe lângă faptul că nu simte teama, împărtășește bucuria furtunii.

Cel mai recent material Valerinne, “Desire”, a avut parte de o primire bună, iar lumea, mai mult sau mai puţin specializată, a rezonat cu muzica livrată și s-a creat cumva un atașament necondiționat. Personal, aici găsesc reala formă de câștig. Valerinne și-a creat în jurul său un soi de câmp magnetic care atrage, evident prin calitățile creative, omul către ascunzișurile plăcute din robustețea asta care, până la urmă, este una mai mult educativă.

Methadone Skies, explorează cumva alte ținte ale aceleași interiorități atât de vastă dar care impune o teamă de explorare asupra individului speriat de umbrele cele mai inofensive. De aici poate și “Different Layers of Fear”, cel mai nou album semnat de timișoreni. Dacă la Valerinne este o joacă ce implică mai mult sufletul, inima și măruntaiele, ei bine la Methadone Skies este mai mult “mentală” explorarea. Interesant este că, în niciunul dintre ele, celălalt aspect nu se exclude, doar că aleg să se implice diferit la nivel de percepție. Revenind, creierul este materialul în care se încleștează mai cu poftă muzica Methadone Skies, asta, evident, și datorită formulărilor psihedelice ce sunt înmagazinate în ideea de ansamblu a proiectului.

Explorare. Despre asta e vorba în spatele acestui eveniment ce își întinde tentaculele în câteva orașe cu afinități către muzici mai altfel. Este o căutare ce merge de la artist la public într-o normalitate dictată de o muzică ce nu are să deformeze ființa, ci mai ales să îi inducă o stare meditativă.

Events: București | Brașov | Cluj | Timișoara

The following two tabs change content below.