Rock la Mureș redefinește conceptul de camping pentru festivalurile din România.

Anul acesta organizatorii festivalului Rock la Mureș se întrec în surprize pentru publicul participant și transformă zona de campare, dar și întregul perimetru de desfășurare al evenimentului, într-un paradis al relaxării și distracției.

Cu un concept unic în România, zona de campare pune la dispoziția participanților la festival o serie de facilități care doresc să transforme șederea pe perioada evenimentului într-o amintire de neuitat.

„Zona de campare a fost întotdeauna un pic altfel la Rock la Mureș și încă de la primele ediții ne-am imaginat acest loc ca fiind ceva mai mult decât un simplu spațiu de dormit. La ediția din acest an nu ne gândim să procedăm în alt mod, ba mai mult, vrem să transformăm conceptul de camping într-un adevărat portal al distracției și relaxării.”

Astfel că, pe lângă utilitățile deja obișnuite și cât se poate de normale pentru un festival în aer liber, te poți bucura atât de muzică bună, dar și de o ieșire la picnic cu prietenii sau familia. Un weekend în care aprinzi grătarul, întinzi o pătură, asculți trupele preferate și te bucuri de o ieșire în natură.

Zona de campare va dispune de:
• toalete ecologice
• apă curentă
• dușuri
• locuri speciale pentru încărcarea telefoanelor
• iluminat în zona corturilor
• pază care asigură siguranța bunurilor
• posibilitate de plasare a cortului chiar lângă mașină
• picnic
• grătar
• mâncare și băutură din zonele adiacente festivalului
• transport gratuit

Organizatorii nu impun restricții în ceea ce privește mâncarea sau băuturile aduse din afara zonei de festival și introduse în camping. Însă, cum zona de mâncare din cadrul festivalului va pune accent pe specificul local, o trecere în revistă a bunătăților pregătite nu strică. Vor fi mai puțini hamburgeri, dar mai multe feluri de mâncare cu ingrediente naturale, cu legume și fructe din grădinile localnicilor și din celebrele livezi de la Periam.

Și anul acesta, festivalul Rock la Mureș se bucură de sprijinul Primăriei Periam astfel că, localnicii și personalitățile locale dispun de intrare gratuită. La fel și persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, dar și copii cu vârstă de până la 16 ani.

Pentru cei care vor face deplasarea la Periam cu trenul sau cu microbuzul, se asigură transport gratuit de la gara Periam până la locația festivalului.

De azi s-a lansat și o nouă categorie promoțională specială la abonamente, pentru cei care doresc să vină la festival cu gașca. Pachetul include 3 bilete pentru cele două zile de festival, plus unul gratuit și poate fi achiziționat de pe site-urile partenere iaBilet.ro si AmBilet.ro. Oferta este valabilă pentru primele 100 de bilete.

Mai multe informații despre ediția a XI-a a festivalului Rock la Mureș găsiți pe site-ul oficial, dar și pe paginile de socializare: FacebookInstagram și TikTok.

The following two tabs change content below.