Rezultat al colaborării între doi dintre cei mai de seamă instrumentiști și producători timișoreni ai momentului, Petre Ionuțescu a.k.a. Trompetre și Claudiu Lazarciuc, cunoscut pentru proiectul său, Nadayana, “Dissolve” este o dovadă de creație liberă mânată de un soi de inspirație lucidă. O compoziție ce radiază o lumină caldă, inspiratoare, asemenea unui răsărit pur la amurgul tiparelor lumii și convențiilor creative.

Lumea se întâmplă independent de voința noastră, momentele de inspirație sunt doar clipe în care ne oprim să observăm măreția universului, iar rodul actului de minunare transcende ființa devenind creație. Este un tipar la care ne reîntoarcem sau în care ne trezim la un moment dat, un drum în cerc despre care viața ne mai amintește uneori. “Dissolve” descrie un astfel de moment și îngână prin glasul visător al instrumentelor, pasul ființei în eterna-i căutare.

Experimentul într-un astfel de peisaj, de cele mai multe ori, lămurește viziunea aflată ori în ceață, ori într-un moment de absență, iar “Dissolve” nu se îndepărtează prea mult de acest spectru al imprevizibilului. Însă, după cum vom vedea că declară chiar cei doi artiști, tocmai acest element care s-a strecurat în momentele de creație, a condus la realizarea acestei compoziții în forma în care ea există acum.

“Termenul de “piesă” este oarecum impropriu pentru că nu am pregătit nimic înainte. Am venit la studio cu gândul că vom înregistra un material la care am lucrat câteva zile. După câteva duble, ne-am tras sufletul și în ultimele minute în care aveam spațiul la dispoziție ne-am gândit să mai înregistrăm ceva, orice.

Prima încercare și asta e tot. A ieșit o poveste de nicăieri și s-a dizolvat în neant, după care ne-am dat seama că sună mai bine decât ceea ce pregătisem inițial. Aceasta este încă o dovadă pentru noi că cel mai important în procesul de creație este să lași lucrurile să curgă și va fi bine.”

“Dissolve”:
Producție video: Cristian Văduva
Înregistrare live: Cristian Giurgev
Mix și master: Emil Gherasim și Alin Luculescu

Mai multe despre Petre Ionuțescu a.k.a. Trompetre găsiți pe:
Facebook | Instagram | Youtube | Bandcamp | Spotify

Mai multe despre Nadayana găsiți pe:
Website | Facebook | Instagram | Youtube

The following two tabs change content below.