Pe data de 27 martie, nu mai puțin de 7 formații de pe scena muzicală din România vor susține recitaluri în sprijinul copiilor refugiați din Ucraina. Evenimentul va avea loc în Control Club din București (Strada Constantin Mille, nr. 4), iar accesul se va face începând cu ora 16:00.

Vor cânta rând pe rând formațiile: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna. Toate încasările obținute în urma evenimentului vor fi donate către Salvați Copiii România.

Copiii prinși în zonele de război din Ucraina sunt expuși riscurilor de înfometare, frig și trafic de persoane. Estimările arată că jumătate dintre cei care s-au refugiat sunt copii, printre ei aflându-se și copii neînsoțiți. Totodată, peste 100.000 de copii ucraineni trăiesc în instituții de îngrijire a copilului și sunt expuși pericolului de a fi lăsați în urmă.

La nivel național, echipele Salvați Copiii au acordat sprijin complex, incluzând asistență umanitară, juridică și psihologică, pentru 19.241 de persoane venite din Ucraina, dintre care 10.836 copii și 8.405 adulți.

Nevoile stringente rămân cele legate de asistența umanitară imediată, de informații și de suport emoțional, atât la frontieră, cât și în centrele în care mamele și copiii refugiați sunt cazați.

De asemenea, o vulnerabilitate specială o au copiii care provin din sistemul de protecție a copilului din Ucraina.

„Este vorba de conștiința fiecăruia dintre noi atunci când ne referim la acte de caritate sau ajutorarea celor din jurul nostru. Este important să ne dorim din tot sufletul să facem aceste lucruri. Să nu fim constrânși de nimeni și de nimic. Vă invit, așadar, cu inima deschisă să ne adunăm cu mic cu mare duminică într-unul dintre cele mai dinamice locuri din București, Club Control, ca să strângem fonduri pentru copiii refugiați din Ucraina. Nu am fi reușit să ducem la bun sfârșit această inițiativă fără suportul celor 7 trupe care au acceptat să se implice: RoadkillSoda, Oigăn, The Amsterdams, om la lună, Ana Coman, Domnul Victor și StelaLuna. De asemenea, țin să le mulțumesc oamenilor faini de la Salvați Copiii pentru receptivitatea de care au dat dovadă, dar și tuturor partenerilor și susținătorilor care transmit mai departe mesajele noastre. Este o mobilizare fantastică în jurul acestui eveniment caritabil.” – a declarat Bogdan Munteanu, organizatorul evenimentului.

„Societatea civilă s-a dovedit a fi o resursă formidabilă. Oamenii au fost solidari, empatici, s-au mobilizat la punctele de frontieră. Dar criza umanitară se va adânci și e nevoie acum de programe de sprijin pe termen mediu și lung, care să includă și asistența socio-emoțională.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Toți cei care achiziționează un bilet la eveniment beneficiază de acces la maratonul de concerte, dar, totodată, donează automat suma aferentă biletului către cei de la Salvați Copiii.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-together-for-the-children-of-ukraine. Există și 3 categorii de preț pur simbolice: 70 lei – rază de speranță, 90 lei – munte de optimism, 110 lei – doză dublă de iubire.

Toate încasările în urma evenimentului vor fi donate către Salvați Copiii pentru campania: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/protectia-copiilor-refugiati/sprijin-pentru-ucraina

Cei care nu pot participa la eveniment, dar vor să urmărească concertul, o pot face prin intermediul unei transmisiuni livestream ce va fi asigurată de cei de la Gămălia audio-video. Costul unui bilet online este de 50 lei (achiziționat tot prin Eventbook).

Cei care vor să susțină cauza o pot face direct prin virament bancar în contul Salvați Copiii România: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) sau prin SMS la 8827 cu textul SALVEZ, donație singulară în valoare de 2 euro.

Concertul caritabil este organizat de Munteanu Events.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina dedicată de eveniment.

Prieteni și Susținători:
Alternative Culture, Animest, Bad Unicorn, Beans&Dots, Bucharest Photofest, Cartierul Creativ, Cărturești, Centrul Replika, Control Club, Crescut pe Muzică, CriticEyez, Cultura la Dubă, CVLTARTES, Delazero, Diploma, Diud, DokStation, Eventbook, Festivalul Filmului Palestinian, forumul cultural austriac, F-Sides Cineclub, Fundația Calea Victoriei, Grădina Floresca, Infomusic, IQads, J’ai Bistrot, LondoHome, Mezanin, Mr. Blade – Barber Shop, One Night Gallery, Pelicula, Printoteca, Radio Guerrilla, Romanian Design Week, Revista Atelierul, Roditor Food Market, Sneaker Industry, The Fresh, The Institute, TIFF Unlimited, unteatru, Utopia Balcanica, Vanner Collective, Weekend Sessions, Zile și Nopți.

The following two tabs change content below.