Trupa The Different Class a lansat al doilea single extras de pe unul dintre cele mai așteptate materiale din sfera indie autohtonă. ‘Transpirat’ este varianta în limba română a piesei “Skins” care dă titlul albumului ce urmează să fie lansat, mâine, 24 Martie.

Pe aleile pe care ne pierdem de cele mai multe ori în interminabilele căutări interioare, capătul drumului dezvoltă acele parfumuri ale unor dorințe care fac din bezna fundăturii poartă către lumile nevăzute ale poftelor. Explorarea acestor sertare ascunse ale ființei în care simțurile se așează-n memorie asemeni petelor de ruj pe gulerul cămășii, îți flutură prin fața ochilor iluzia unei vieți lipsite de plictis în care visele duhnesc a o ultimă țigară stinsă pe fundul paharului.

Dacă precedentul single, ‘Ping Pong’, spunea povestea electrizantă, cu iz luxuriant, al jocului de-a iubirea dintre două persoane, “Transpirat” se apleacă către sfere ce pun acest sentiment într-o lumină vag-obscură. La această imagine lucrează și structurile compoziționale cameleonice ce își schimbă tonurile dintr-un indie/electronica într-un rock de influență grunge. Se păstrează, totuși, acest ritm pop care devine cumva definitoriu trupei și care amintește, mai ales în cazul acestui nou single, de piesa ‘It’s No Good’ a celor de la Depeche Mode. Comparația cromatică poate merge chiar mai departe căci, în plan vizual, ‘Transpirat’ este o combinație de Twin Peaks, ‘In Your Room’ (Depeche Mode) și ‘Turn the Page’ (Metallica).

Jocul dintre sunet și imagine se transformă într-o metaforă ce arde pe pereții interiori ai ființei asemeni focului în sânul unei peșteri în care umbrele dansează necontrolat în ritmul dorințelor eliberate de prejudecăți. ‘Transpirat’ nu este acel gen de poveste care plasează răul în calea personajelor sale pentru a le suprima, într-un fel sau altul, existența ci pentru a le întregi experiența unei vieți fără ascunzișuri. Argument care exprimă cel mai concret mood-ul pe care acest material îl pune la bătaie prin coloristica sa compozițională. Iubirea nu reprezintă numai căldura pe care focul interior o produce, ci și fiorul rece al primei și ultimei scântei.

The Different Class este o trupă a stărilor reușind, printr-un soi de naturalețe sangvină, să livreze constant un sound care a vibrat dincolo de barierele și filtrele personale. Cu o abordare stilistică ce refuză să își găsească locul, The Different Class au reușit totuși să-și construiască un brand sonor.

Clipul piesei ‘Transpirat’ este filmat în capitala Lituaniei, Vilnius, fiind rezultatul muncii unei echipe de oameni talentați, în frunte cu Lukas Keizikas și Bianca Paul. În clip apare și Lukas Malinauskas, actor și producător local care a jucat în mini-seria de succes “Chernobyl”.

Distribuția completă:

Fata: Roberta Sarkaite
Băieții: Lukas Malinauskas, Karolis Vilkas
Chef: Mindaugas Zamas
Barman: Zina
Client: Juozas and Giagas

Echipa de producție:

Director: Lukas Keizikas, Bianca Paul
Producător: Bianca Paul
Camere: Lukas Keizikas, Andrey Motorichev
Asistenți producție: Stasys Mačiulskas, Lukas Keizikas
Scenariu: Cris Paul, Bianca Paul, Lukas Kezikas
Makeup și styling: Mari Mat
Costume: Liucija Kvašytė
Coregrafie: Andrey Motorichev

Albumul “SKINS” va fi lansat mâine, 24 Martie, și va fi disponibil pe toate platformele online.

Urmărește THE DIFFERENT CLASS pe:
Facebook | Instagram | Spotify | Bandcamp | Youtube

Foto: (c) Bianca Petrișor

The following two tabs change content below.