Nu-ți poți azvârli simțurile în orice cotloane culturale oricât de mare a fost pofta de un eveniment din ăla cu care să îți mai hidratezi, pe la cunoscuți, ego-ul stafidit. Total de acord! Tocmai d-asta am zis să îți dăm noi ceva cu care să merite să deschizi subiectul.

În cazul de față, nici nu contează dacă ești, sau nu, un degustător de chestiuni fine, rafinate atent, cu timp, la alambic în spatele curții pe care Universul ți-o mai face uneori și pe care tu nu o vezi de ochi. Bucuria ce se află dincolo de planul imediat, de concretul ăsta încleiat de minciună și iluzie, către aceasta stare se îndreaptă un astfel de eveniment. Sentimentul de a descoperi NOUL, de a-ţi încorda simțurile în îmbrățișarea altor infinituri. Nu stăm acum să punem etichete, să înțelegem genuri, să descoasem sunetul. Experimentul, mai ales într-un oraș în care acesta a avut mereu o rezonanță aparte, el ar trebui să-ți îndrume pașii către un concert cu două nume care, poate că nu îți mare lucru. Momentan.

Călătoriile sonore propuse de Methadone Skies dispun, mai ales cu acest nou material, ‘Retrofuture Caveman’, de o structură compozițională ce, deși par desprinse dintr-o saga din asta Science Fiction, nu îți descompun zborul, nu degradează plutirea. Bun, trebuie să ținem cont, totuși, de faptul că muzica propusă aici prezintă o serie de tonalități aspre, dar care întăresc ideea că vin să șlefuiască la opacitatea simțurilor. Eh, stai liniștit, nu e atât de dificil pe cât pare! Cum ziceam mai sus, e ca atunci când guști ceva tare, cu gust puternic, îi simți aroma după mai multe degustări.

Pe cei de la VVVLV, mă tot chinui de ceva vreme să îi prind live. Mă încearcă o serie de stări ce mă fac să ard la gândul că pot despleti, pe viu, abisurile ce nutresc în brazda asta a încruntărilor sonore.

Cu acest material recent lansat, ‘100 Years of Defeat’, VVVLV îmi pare că vor să transforme acele încordări existențiale solitare în niște desișuri ce te pândesc ca să te prindă atunci când drumul nu ți se mai arată atât de limpede. Deși imaginea poate părea ușor înfricoșătoare, ea nu face altceva decât să te țină treaz. Ei bine, cam despre asta e vorba. Într-o lume în care somnul este fundația pe care se ridică societatea, teama, starea de alertă, te pun într-un soi de avantaj.

În altă ordine de idei, ‘100 Years of Defeat’ consider că este cel mai accesibil material propus, până acum, de acest proiect. Un sound mult mai bine structurat, mai curat, aerisit până într-acolo încât îți miroase, de cum dai cu nasul în prima piesă, a proaspăt. Producția, desigur, este un element care ajută la această percepție de ansamblu.

Așadar, pe 20 august ambele proiecte își vor lansa cele mai noi materiale, ‘Retrofuture Caveman’ și ‘100 Years of Defeat’, la faber.community, într-un concert cu tot soiul de încordări.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina oficială de Facebook a evenimentului!

Urmăriți Methadone Skies pe:
Facebook | Instagram | Bandcamp

Urmăriți VVVLV pe:
Facebook | Bandcamp

The following two tabs change content below.

Nicolae Baldovin

Editor / Rockstar at Cultartes Magazine