De cele mai multe ori, arta se așează în pântecul inimii ca o boală a minții. O suferință frumoasă care te face să trăiești în propriul univers fără deranjul absurd al posibilului real. Fantasmele unei minți ce e sigură pe însușirile propriei lumi, propriilor certitudini închipuite. Nimic mai plăcut ca această detașare necontrolată, nimic mai frumos ca certitudinea nebuniei. Şi unde să scormonești după astfel de seminții ale delirului dacă nu în măruntaiele artelor.

Alex Vekony este un artist care își conduce spectrul inspiraţional către niște cote și nuanțe ușor neobișnuite. Asemeni unui medic de prin alte perioade ale istoriei umanității, el caută să pună în plan vizual concepte ce fac trimite, în mare parte, la tot felul de probleme mentale.

Mă inspir foarte mult din trăirile și emoțiile pe care le simt eu sau alți oameni, sentimentele pe care mi le provoacă aceștia în timp ce-mi povestesc întâmplările lor. Mental issues sunt sursele mele de inspirație.

Seria către care ne aplecăm aici face referire la acele moment de răspântie întru disperare, când mintea și corpul se comportă ca un cuplu cu grave probleme de înțelegere și comunicare. Astfel, ființa, ajunsă într-un punct ce pare fără fix ceea ce este, o terminație a frazei, o pauză existențială fără continuare, de cele mai multe ori se transformă în fel și chip sau clachează.

La această serie am plecat de la ideea de “capturat” – capturat de anxietate, – acel moment când ești prins de anxietate și atacuri de panică. Asta reprezintă, practic, acea membrană aurie.

Evident, tehnicile diferă de la caz la caz, în funcție de tehnologiile preferate de artiști, însă, în cazul acesta, după cum ne explică autorul, “lucrările sunt realizate într-un soft numit Blender care se poate găsi gratuit și pe care îl recomand.”

Mai multe despre ALEX Vokony pe:
Instagram | Facebook

The following two tabs change content below.