Andrei Popovici este absolvent al liceului în Japonia și al Hallmark Institute of Photography din Statele Unite. Poate că și din acest motiv îi place să spună că face poze din liceu și fotografii din facultate. Un aspect distinctiv al lucrărilor sale constă în faptul că aduce o serie de perspective orientale și occidentale imaginilor pe care le surprinde.

În momentul în care arta, indiferent de formele ei, începe să-ți spună povești, de cele mai multe ori, prin mijloace Medusianice aș zice, te înlănțuie cu graiu-i mijlocindu-ți judecata. Ei bine, aplecarea asta asupra frumosului, mai mult sau mai puțin iluzoriu, se așează în ființă cu sens, numai în prezenta unor personaje, niște Perseuşi moderni cu obiectivul atârnat la gât, care cunosc arta deal-uitului cu mofturilor artei.

Andrei Popovici se înfățișează în chipul acelui fotograf care umblă cu emoția la el, gata să o așeze în imagini. Autenticitatea actului său creativ derivă tocmai din acest fapt de a pune simțire, suflet, suflu, acolo unde, alții, să zicem, pun doar stickere publicitare.

Mentorul meu are o vorbă: “Shoot what you can’t help but shoot.” Eu fotografiez povești. Uneori ele mi se prezintă gata formate, pentru o fracțiune de secundă. Alteori trebuie să le construiesc lumină cu lumină, element cu element, până sunt spuse. Dar poveștile nu se termină niciodată.

Urmăriți-l pe Andrei Popovici pe Instagram

The following two tabs change content below.