Mihnea Jianu este student în anul III la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca. Pentru el, fotografia este mai mult decât un mediu sau o metodă de exprimare, este un mod de a înțelege lumea și de a explora emoții și trăiri prin încapsularea momentelor sub forma unei mărturii oculare de impact vizual.

Proiectul are ca scop explorarea frumuseții, simplității în estetica vieții rurale. Magia și senzația de mister și liniște ce, încet, se dispersează odată cu evoluția omului și adaptarea acestuia la societatea contemporană.

Plecând de la ideea de fotografie documentară, etnografică, proiectul prinde viață, astfel, prin “radiografierea” naturii umane în cadru social, familial și prin raportare la mediul înconjurător. Ideea lucrării pune accent pe întoarcerea la rădăcini, către acei oameni ce pot părea simpli la o primă privire, însă cu o experiență de viață plină de substanță. Fiecare ființă umană este diferită nu numai din prisma hărții biologice cu care s-a născut și care îi determină aspectul fizic, ci și din prisma culturii, a spațiului geografic, social și familial.

Toate fotografiile, chiar dacă extrapolează, sunt menite să ilustreze ideea de spațiu rural, fiind realizate în totalitate în zona Bistrița-Năsăud, Bârgăuani. Am plecat astfel de la a documenta zona socio geografică fără să mă abat de la barierele de spațiu însă să dezvolt și să ating subiectele ce m-au interesat, precum: copilărie, bătrânețe, moarte, nostalgie, singurătate și relația dintre om și natură.

Seria de fotografii este doar o mică parte din proiect, unul ce se va contura sub forma unui photobook.

Urmăriți-l pe Mihnea Jianu pe:
Instagram | Facebook

The following two tabs change content below.