Plasarea în timp este modul în care ne raportăm la lume, însă, pământul oricum fragil de sub picioare se surpă odată cu gândul că prezentul este lacrima cu care trecutul se privește-n oglindă. A fi aici, în acest moment, este doar un punct din această linie trasată arbitrar între ce-a fost și ce va avea să fie. Nu existăm în prezent, nu există prezent, fiindcă timpul înseamnă mișcare. Suntem într-o continuă trecere, în permanentă foială, între momente ce se zbenguie între trecut și viitor.

Rockabella împachetează nuanța asta a iluzoriului prezent într-o compoziție frământată în note de art-rock și indie ce dospesc melancolii și tristeți. Povestea din spatele piesei nu este una complicată, dar vine să așeze în gândirea firească a lumii, ideea singurătății în sânul necontenitei treceri.

‘Iată-ne aici’ este un joc din ăsta între țesătura vocală croită de Teodorei Moroșanu și deşirul ființei. Dacă tot am ajuns în bolta planului sonor, ei bine, din punct de vedere instrumental, peisajul este ușor în contradicție cu tonul vocal. Există aici niște pasaje care pot înălța spiritul, gândul sau ridica privirea din versul care, pe alocuri, taie.

“Momentul acela când te afli într-o situație pentru care nimeni și nimic nu te-a pregătit. O situație care îți dislocă centrul de greutate și te forțează să alegi. În videoclip am vrut să spunem povestea unei duble evadări: întâi de sub presiunea socială de a ne conforma unui anumit rol și apoi de sub cea psihologică de a ne inhiba cele mai profunde instincte“, declară Teodora, solista Rockabella.

Piesa este însoțită și de un nou videoclip care ni-l prezintă pe actorul Liviu Romanescu într-o confruntare tulburătoare cu propria sa identitate. Pentru videoclip, Rockabella a colaborat cu aceeași echipă din spatele single-urilor “Steagul Alb” și “Arată-te”.

Pentru artwork-ul piesei, trupa a lucrat cu Elegantly Tasted (Cristina Oltean) și a făcut prima ședință foto la distanță din istoria alternativului românesc, plecând de la proverbialul “when life gives us lemons, make lemonade” și demonstrând că aceia care iubesc arta găsesc niște resurse de inventivitate și creativitate incredibile.

Mai multe despre ROCKABELLA găsiți pe:
Facebook | Instagram | Website | Spotify | Bandcamp

The following two tabs change content below.