Vernisajul expoziției Opus 25 al artistei timișorene Linda-Saskia Menczel ce va avea loc pe data de 25 octombrie, în Timișoara, marchează un moment special pentru spațiul cultural local, mai precis, inaugurarea Galeriei Pod a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Galeria Pod, devine astfel, un intermediar în organizarea expozițiilor și evenimentelor, întreaga inițiativă fiind conturată în mod fundamental pe dimensiunea relației cu publicul. Mai mult, se urmărește atât actualizarea modului în care privitorii se raportează la arta contemporană, cât și familiarizarea lor cu diversele metode prin care aceasta este creată, interpretată și colecționată în context recent.

Mansarda a fost obținută în urma schimbării acoperișului, podul clădirii fiind renovat și transformat într-un spațiu luminos și primitor pentru expoziții. Astfel, acesta este mai mult decât o simplă galerie de artă, este un spațiu inspirat și prietenos, creat special pentru a aduce arta mai aproape de comunitate.

Galeria Pod nu este doar un spațiu expozițional. Are o vibrație și o energie aparte. Nu vă pot convinge prin cuvinte. Vă rog să veniți, să vedeți, să simțiți. După cum, desigur, știți, este un edificiu cu o istorie îndelungată, alambicată, captivantă și, pe alocuri, misterioasă.

Ceva din atmosfera fascinantă, puțin enigmatică, a istorilor, oamenilor, poveștilor care au locuit-o, s-a perpetuat în amprenta Galeriei Pod, o istorie care pare să respire, să reverbereze în noul ei destin artistic. E un spațiu cu o ”respirație” aparte, cu un design interior care potențează imaginația și o atmosferă distinctă, intimă artistic.

Am avut noroc să găsesc oamenii care să îmi împărtășească viziunea în persoanele domnului Președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și a domnului Vicepreședinte Alexandru Proteasa. Nu a fost nevoie să îi conving, au înțeles imediat oportunitatea și potențialul acestui loc. Apoi ne-au susținut și sprijinit constant și consistent. Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Timiș în întregime.

Liliana Laichici, manager Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș

Sculpturile artistei Linda-Saskia Menczel vor crea o lume în care liniile operelor sale și arhitectura unică a galeriei se vor îmbrățișa într-un soi de lucrare feerică, răsărită ca o floare rară dintr-un spectacol al formelor pus la cale, parcă, de făpturi magice ca cele din povești.

Totodată, “Opus 25” marchează o carieră artistică întinsă pe ultimul sfert de veac, prezentând lucrări de sculptură din mai multe etape de creație şi oferă o privire asupra coerenței tematice a sculptoriței, care s-a devotat tematic statutului ontologic privilegiat al umanității din tradiția iudeo-creștină şi a sentimentului de reverenţă în fața cosmosului. Temele artistei sunt un răspuns vizual la marile întrebări ale umanității: de unde venim, cine suntem și ce menire avem.

Puteți urmări CECART pe:
Website Facebook

The following two tabs change content below.