Unity TX, W3 4R3 NUM83R5, Watch Me Rise sau Doomsday Astronaut întregesc un line-up exploziv.

În perioada 7-8 iulie, unul dintre cele mai importante festivaluri open air din România revine în fața publicului. Ajuns, în 2023, la cea de-a XI-a ediție, Rock la Mureș propune pasionaților de muzică bună și distracție două zile cu experiențe intense. Anul acesta, organizatorii tradiționalului festival de pe malul Mureșului și-au propus să depășească toate așteptările. Astfel că, pe lângă un line-up de o diversitate atent creionată, Rock la Mureș va fi gazda mai multor nume importante din scena internațională care urcă, în premieră, pe o scenă din România.  

Unity Tx (Statele Unite), Watch me Rise (Germania), W3 4R3 NUM83R5 (România), Doomsday Astronaut (România), The Bandits (România), Weeping Assault (România), Grinder (România), Dizident (România) și Era Nouă (România), completează lista trupelor care vor concerta pe scena principală a festivalului, în această vară. Ele se alătură formațiilor deja anunțate, anume: Attila (Statele Unite), Total Chaos (Statele Unite), Silenzer (Austria), Imund (România) și Hipersona (Turcia).

Unity TX a luat ființă în anul 2014, în Dallas, Statele Unite, iar după o serie de piedici și probleme personale ce păreau interminabile, odată cu albumul “Madboy” (2019), formația americană a reușit să își găsească stabilitatea. Succesul lor în această luptă de anduranță cu destinul se oglindește perfect în sound-ul trupei, unul care înmagazinează multă furie.

Legat de toate acestea, Webster, frontman-ul trupei, declară că “nimic nu a avut vreodată mai mult sens pentru mine, ca muzica. Singura mea șansă în viață a fost să merg pe această cale. Pornind din noroi, din nimic – toate aceste perioade grele te motivează să mergi mai departe.”

Cu o abordare stilistică cât se poate de complexă, Unity TX au reușit să creeze o punte peste genuri și tipare, muzica lor devenind, astfel, un mix hipnotizant ce îmbină breakdown-urile de inspirație hardcore/metalcore cu atmosfera întunecată și apăsătoare desprinsă din grunge-ul clasic. Toate acestea, desigur, împachetate și livrate într-o manieră proprie ce amintește de inițiatorii curentului rap/rock.

Unity TX este o trupă ce emană o personalitate aparte, o atitudine exuberantă care este expusă, la cele mai înalte cote, în aparițiile live. Aflați într-o continuă ascensiune, cu show-uri pe cele mai mari scene, Unity TX este genul de trupă pe care nu vrei să o ratezi.

Originari din Frankfurt, Germania, trupa emo/post-hardcore Watch Me Rise se va alătura și ea ediției de anul acesta a festivalului Rock la Mureș.

Cu peste 100 de live show-uri la activ și un număr impresionant de turnee la nivel european, trupa a reușit să se facă prezentă pe scena internațională găsind noi modalități de a portretiza subiecte universale, dar și extrem de personale. Inspirându-se din diferite genuri muzicale, precum emo, punk rock, post-hardcore, sau screamo, Watch Me Rise a dezvoltat un sounds, care deși evoluează constant, este inconfundabil.

Apărută în 2014, în Brașov, trupa W3 4R3 NUM83R5 a devenit un nume de referință pentru scena metalcore din România. Prin aparițiile live ireproșabile în care reușesc să împletească profesionalismul cu energia debordantă caracteristică stilului abordat, W3 4R3 NUM83R5 au ridicat ștacheta la un nou nivel în scena locală.

Cu un sound mereu proaspăt, într-o continuă expansiune stilistică, trupa brașoveană și-a conturat, în timp, un stil propriu în care riff-urile melodice, ruperile de ritm alerte și growl-ul pătrunzător se îmbină perfect cu elemente electro inserate subtil în peisajul sonor.

Toate acestea au făcut din W3 4R3 NUM83R5 o trupă nelipsită de pe scena celor mai importante festivaluri din țară, precum Rockstadt Extreme Fest, Maris Fest sau Posada Rock Festival. De asemenea, au deschis pentru câteva nume de răsunet din scena metal mondială, printre care, Carnifex și At The Gates.

Trupa The Bandits a apărut în pline frământări pandemice, în Timișoara, si este un nume care s-a impus rapid în scena rock locală. Cu o componență alcătuită din instrumentiști experimentați, The Bandits promite să anime spiritele anul acesta la Rock la Mureș, într-un mod cât se poate de personal și inedit.

Despre stilul abordat, ei bine, dacă ne ghidăm după spusele lor – “cântăm un balkan rock cu umor, iar piesele noastre pot fi fredonate de oricine“ – nu ne rămâne decât să punem deja berea la rece. The Bandits reușesc să creeze o atmosferă veselă în care textele mustind un haz aparte, dansează pe ritmuri rock’n’roll, odată cu publicul.

Anul trecut formația timișoreană a lansat primul material full-lenght, “Povești din pandemie”, un album la care s-a lucrat în detaliu și care dospește o energie pozitivă, uneori riff-uri ceva mai aspre se fac simțite, dar mereu în situația de a pune auditoriului un zâmbet pe față.

Formațiile Doomsday AstronautWeeping AssaultGrinderDizident și Era Nouă vor participa la ediția din acest an a festivalului Rock la Mureș ca urmare a concursului dedicat trupelor locale, cele cinci trupe fiind declarate câștigătoare de votul exclusiv al publicului.

Abonamentele pentru ediția a XI-a a festivalului Rock la Mureș sunt disponibile la prețuri promoționale pe site-urile partenerilor noștri, iaBilet.ro și AmBilet.ro.

Noile categorii de abonamente:

Abonament 1 persoană: 100 RON (iaBilet.ro; Ambilet.ro)
Pachetul de grup 3 + 1: 300 RON (AmBilet.ro)
Pachetul de grup 5 + 5: 500 RON (iaBilet.ro)

Partener media principal:
RADIO GUERRILLA

Parteneri media:
Cultartes, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock Romania, Bloody News, Romania Pozitivă, Buletin de Timișoara, Best of Timișoara, Underground Music, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro

Eveniment sprijinit de Primăria Comunei Periam.

The following two tabs change content below.