După premiera internațională a seriei Spy/Master (HBO Max), în februarie, la Festivalul internațional de film de la Berlin, producție în care interpretează unul dintre rolurile principale, Ana Ularu a avut de curând premiera The Power/Puterea (Amazon Prime), un serial de nouă episoade în care joacă alături de Toni Collette (The Sixth SenseLittle Miss Sunshine), John Leguizamo (Moulin RougeRomeo + Juliet), Auli’I Cravalho (Vaiana, Moana/Ralph rupe netu`) și Josh Charles (The Good Wife/Soția perfectă).

The Power este cu adevărat o serie revoluționară de povești despre curaj autodescoperire, depășirea limitelor și deturnarea ordinii.

Ana Ularu

Foto: (c) Marc Rissmann

În episodul care va fi lansat vinerea aceasta, 14 aprilie, personajul Zoia, interpretat de ea, multifațetat, expresiv și carismatic, intră în povestea din The Power pentru a avea avea o traiectorie incredibilă.

Seria The Power este pe locul I în topul producțiilor Amazon Prime în acest moment, poziție pe care o deține de două săptămâni, de la lansare. The Power este urmat de The Lord of the Rings: the Rings of Power și de Star Trek: Picard.

Bazat pe bestseller-ul omonim New York Times, The Power este lumea în care trăim noi acum, dar cu un twist – dintr-o dată, adolescentele de pretutindeni dezvoltă o abilitate nouă, pe cât de misterioasă, pe atât de puternică: ele au capacitatea de a transmite energie prin intermediul mâinilor atunci când vor, iar dacă este nevoie, pot chiar electrocuta după propria voință. Fenomenul se răspândește în toată lumea, dar doar în rândul tinerelor, și va duce, inevitabil, la o răsturnare la scară globală a balanței puterii în lumea în care cu toții trăim.

The Power este un thriller sci-fi și îi are în rolurile principale pe Toni Collette (nominalizată la Oscar pentru Al șaselea simț) și pe John Leguizamo (Moulin RougeCarlito, câștigător al unui premiu Primetime Emmy). 

Dincolo de orizontul noii ordini globale avansate de această poveste, serialul creat de Naomi Alderman, Sarah Quintrell, Claire Wilson și Raelle Tucker formulează, în esența sa, o serie de interogații importante privitoare la politicile americane recente și la modul direct și grav în care acestea afectează femeile, în special pe cele tinere.

Producția preia, de altfel, din bestsellerul omonim al scriitoarei britanice Naomi Alderman, metafora puterii conferite de electricitate, pentru a vorbi despre abuzurile la care au fost supuse femeile din timpuri ancestrale și, mai ales, despre dreptul și oportunitatea lor de a riposta, fără a scăpa din vedere impulsurile distructive și slăbiciunile pe care noua putere le poate stimula.

Foto: (c) Amazon Prime

Oțel și catifea

Lansat de platforma Amazon Prime pe 31 martie, The Power ne-a introdus deja, timp de două săptămâni, în universul insolit al poveștii. După ce, în primele episoade, am cunoscut-o pe primărița Margot Cleary-Lopez (Toni Collette), depășită de turnura spectaculoasă a evenimentelor cauzate de această nouă putere feminină globală și îngrijorată pentru propria fiică, afectată de fenomen, Jos Cleary-Lopez (Auli’i Cravalho), după ce i-am văzut pe rebela Allie (Halle Bush) eliberându-se de înspăimântătorii săi părinți adoptivi și pe entuziastul jurnalist nigerian Tunde (Toheeb Jimoh) urmându-și vocația, după ce am empatizat cu furia lui Roxy (Ria Zmitrowicz) împotriva infamei sale familii (o izbucnire care ne amintește inclusiv de clasicul Carrie), povestea ne conduce în Europa de Est, pentru a afla destinul uimitor al Zoiei, personajul interpretat de Ana Ularu.

Plecată din aceeași familie cu Tatiana (Zrinka Cvitešić), o fostă gimnastă promițătoare, căsătorită acum cu un tiran (Alexandru Bindea), Zoia are un destin aparte. Supusă unor șocuri care ar putea destabiliza pe oricine, ea are însă o ingenuitate salvatoare și o capacitate uimitoare de a se recupera, renăscând după fiecare înfrângere. Animată de noua Putere și de o inteligență mult peste medie, Zoia va găsi în interiorul său resursele pentru a-și călăuzi spre libertate și vindecare surorile a căror soartă este marcată, asemenea ei, de multă durere.

Personajul meu e un fel de bombă cu ceas, este reprezentanta unei justiții neiertătoare, este un om care a supraviețuit abuzului și s-a reconstruit spectaculos.

Ana Ularu

Foto: (c) Amazon Prime

Când povestea surclasează tiparele

Fidel romanului care l-a inspirat, serialul The Power înglobează ingenios multitudinea acestuia de situații și personaje, însă tocmai asemenea densitate aparte solicită participarea și imaginația privitorului mai mult decât o fac producțiile de televiziune obișnuite. Acordați-i credit și veți descoperi o producție provocatoare, cu o estetică modernă și o distribuție sclipitoare, constituindu-se într-un tot atât de intens, încât deseori dă impresia că sare din pagină, dar care se dovedește extrem de ofertant prin insolitul său.

The following two tabs change content below.