Din eprubetele cosmice ale acestui laborator creativ numit Sound of Art to Come, apare Lil Obeah from Transylvania, un debut discografic care se înfățișează ca un compus sonic de-o efervescență ce-ți împrospătează mindset-ul printr-o serie de reacții chimice la nivel cognitiv. 

Lansat recent, materialul reprezintă forma pe care noua viziunea creativă și soundscape-urile imaginative ale lui Lil Obeah se aștern în lume. Cu o structură compozițională inovativă și cu împletituri sonore autohtone ce-ți suflă-n memorie adieri autentic românești, sunetul își așează sensul în ritm precum călătorul rătăcirea pe o cărare către sine.

Cu influențe pe cât de variate, pe atât de exotice, Lil Obeah from Transylvania este o dovadă de creativitate autentică stârnită de o pasiune pe care numai în interioritățile cele mai sincere o poți găsi. Însă, dacă trebuie să ne fixăm într-un gen, ei bine, artistul vine cu o găselniță foarte mișto și îl numește, duppy dub. Denumire ce explică, într-o bună măsură, atât natura ghosty a proiectului cât și sfera stilistică de influență.

Din punct de vedere compozițional, Lil Obeah from Transylbania este un album complex, o călătorie sonică ce pornește cu un soi de incantație modernă. Acest lucru se datorează tonalităților vocale de-a dreptul hipnotice, dar și al beat-ului animat al instrumentelor de percuție. Albumul tinde să se așeze într-un peisaj cât se poate de neconvențional, asta și datorită incursiunilor de natură inspirativă în spectrul folclorului românesc post-decembrist.

Conceptual, albumul este atent structurat, atât în jurul sonorităților dub, reggae, muzicii de film, dar și folk-ului acela românesc cu parfumul său specific, produs și promovat până-n ’89 de Electrecord.

Colajele care însoțesc și se întrepătrund perfect cu spațiul sonor sunt realizate de Cristiana Bucureci. Cu o serie de expoziții în Tel Aviv, București, Timișoara, Cluj și Iași, colajele Cristinei sunt, practic, o proiectare futuristică a lumii, inspirată de spațiului cultural authton.

După zece ani de experimentare în sânul sonorităților eclectice, artistul și-a îndreptat interesele creative spre o altă frecvență, creând în acest fel Lil Obeah from Transylania. Pe drumul spre împlinirea acestui nou univers, artistul a lucrat cu mai mulți profesioniști din lumea muzicii.

Asadar, pe acest material au contribuit artiști români și internaționali cu un background impresionant, precum: Winston Williams alias Horseman, Nick Page alias Count Dubulah /Dub Colossus, Hamid Mantu & Tim Whelan ( Transglobal Underground), Marian Șerban Fieraru, Adi Stoenescu și Laura Benedek ( Jam Circle Collective), Leon Lotoțchi (ex-Baba Dochia), Michael Acker (MIK Trio) și Mihai Moldoveanu (Jazzybit).

Lil Obeah from Transylvania este disponibil pentru comandă, acum, într-o ediție limitată pe vinil, aici.

Producție:
Dub Colossus, Transglobal Underground și Marius Costache

Masterizare:
Marius Costache – Studio148

Colaboratori:
Winston Williams aliasHorseman, Nick Page alias Count Dubulah, Hamid Mantu & Tim Whelan alias Transglobal Underground, Marian Șerban Fieraru, Adi Stoenescu, Laura Benedek, Leon Lotoțchi, Michael Acker, Mihai Moldoveanu, Alexandru Arcuș și Cristiana Bucureci.

Invitați speciali:
Octavian Soviany, Constanța Vlad, Nicolae Ceaușescu. 

Mai multe despre LIL OBEAH pe:
Facebook | Instagram | Bandcamp | Spotify | Website

The following two tabs change content below.