6 Februarie, Cluj-Napoca:

Atheist este unul dintre numele alea cu eticheta, cu ștaif, din sfera muzicilor subterane, mai exact, Death Metal. Apăruți când mulți dintre cei care vor fi în FORM Space erau, vorba aia, cel mult pe țeavă, adică în ’84, americanii aici de față și-au structurat apucăturile metalice în construcții stilistice de o tehnicitate cu care s-au și confundat în timp, fiind printre pionierii, chiar șoimii patriei, heh, genului Technical Death Metal.

Deși ai crede că au un morman de albume trecute la catastif, ei bine, treaba nu stă chiar așa. Puține și bune, cum ar zice unii. O fi ceva adevăr și aici, personal, nu văd în numărul de materiale lansate sau în noutatea lor, un factor de interes când îmi aplec atenția către o trupă, să zicem. Arta există în afara timpului. Una peste alta, că o dăm în altele, e genul de concert pe care, ca metalhead, trebuie să îl treci la curriculum.

Bun, în deschidere sunt alți băieți cu o anume statură în scena Death Metal. Norvegienii de la Cadaver completează o seară, eventual dimineață că poate te întinzi, pe care aș experimenta-o chiar dacă nu aș fi fan al genului. Măcar, așa, să văd și eu cum “arată” niște profesioniști și ce reprezintă, în fond, noțiunea de industrie în socoteala unei scene aproape inexistentă la noi.

Svart Crown, From Hell și Critical Mess întregesc afișul și, m-aș opri aici, ca o recomandare așa, asupra urmașilor lu’ Napoleon. A fost o perioadă în care mi-am prins urechile grav în muzica lor, mi-a trecut, dar m-aș întoarce asupra gândurilor și cum un live e cea mai bună ocazie, desprindeți voi concluzia. Știu că nu ești chiar leșinat după trupele de deschidere, dar Svart Crown chiar merită ceva atenție. Cu ideea asta în minte, mergi frățică de la început, gâlgâie niște beri ca tot te-a ținut statul, mă rog, pandemia, pe sec, iar cu ocazia asta poate descoperi și niște metale mișto.

Evenimentul este organizat de Metalhead, FORM Space și Best Music, cu susținerea Rock FM.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina oficială de Facebook.

The following two tabs change content below.