Tipii de la The Wax Road ne-au obișnuit cu piese din astea care să ne recentreze vibe-ul și să pună înapoi la locul ei speranța că muzica mișto e încă vie. A trecut ceva timp de când nu am mai agresat, în halul ăsta, butonul de replay și, chiar dacă mulți o spun, noi credem că Moldova nu e România. Deși mai răruţ în ultima vreme, vorba aia, că e mai draguț, ni se mai aruncă peste Prut câte o bucată din asta muzicală de ne frământă mai ceva ca aluatul în mâna unui brutar de clasă.

‘Be My Weather’ are o tristețe din asta care nu e nici plictisitoare, ca în cele mai multe cazuri prin alternativul autohton, nici nu îți dă impresia aia a plânsului de milă sau alte lamentări ce defilează cu pubertatea în frunte.

The Wax Road parcă au un rețetar magic din care mai extrag câte o găselniță, mai fac o ghidușie, ce transformă efectiv piesa. Acum e refrenul ăsta foarte fresh, maxim de mișto. Deloc anost, chiar intrigant, care pe lângă faptul că nu te apasă, îți mai şi împinge, ca bonus, un mood plăcut, foarte dreamy, de plecat la drum, dar unu d-ăla de limpezire, nu de făcut accident pe DN1. Deci, o piesă care te ajută să pui ordine, să îți revii în fire, căci, dacă ne luam după ce spune Dan Timofei într-o postare pe Facebook, în felul acesta a funcționat și pentru ei.

“Chiar dacă nu m-am gândit nici pentru o clipă să mă las de muzică, cu cât mai mult dura pandemia, lipseau concertele, cu atât mă simțeam mai demoralizat. Îmi doream mult să lansăm câte ceva, să facem videoclipuri, dar motivația și inspirația de a face asta mă tot ocoleau. Acesta fiind, la fel, unul dintre motivele pentru care am decis să merg la Superstar România. Îmi doream să evadez din acea mlaștină a neputinței, să încep în sfârșit să fac acțiuni concrete pentru a realiza ceea ce ne-am propus. Eram sigur că trebuie pur și simplu să încep de la ceva și, atunci, ușor, se vor trage și restul lucrurilor din urmă, și se va mișca roata din loc. Ceea ce s-a și întâmplat. Ușor s-a conturat și ideea pentru videoclip, după care au urmat filmările, cam 3 săptămâni de editare și, în sfârșit, am lansat. Atât videoclipul, dar mai ales piesa, au ieșit cu mult peste așteptările mele. Am ascultat-o ore bune în continuu când am primit-o de la mixat și masterizat. Piesa asta are un loc aparte în conștiința mea, este legată de amintiri puternice și prețioase din trecutul meu, din care au și curs atunci versurile ca un potop pe hârtie. Mult timp aceste versuri au fost păstrate în umbră și, acum, mă simt de parcă mi-aș pune sufletul pe tavă, la vederea tuturor. Însă aceasta este probabil soarta tuturor artiștilor. În lumea noastră, sufletul este cel mai prețios, respectiv, fără suflet, arta n-ar avea nicio valoare.”

Una peste alta, hai înc-o dată, de la început, că doar am scăpat de Internațional și putem să frecăm cât vrem butonu’ de derulat.

Urmăriți The Wax Road pe: 
Facebook | Website | Youtube

The following two tabs change content below.