Spațiul pe care sunetul îl sapă în sânul firii este sălașul spre care ne târâm ființa asemeni unei fiare rănite, atunci când reușim să ne pierdem. Ne lingem rănile cu note și atingeri instrumentale atât cât să putem scoate din nou capul din vizuină. Reîntorși în lume, mintea mai rămâne acolo, în spațiul acela nici întunecat, dar nici prea luminos, din care își trage suflarea.

Prima întâlnire cu lumea este prin sunet. Atunci, în răsăritul văzului, la începutul timpului, în buza delirului, auzi spațiul din jurul tău cum începe să îți descrie lucruri. Golul se umple, iar tu, ca un Soare, începi să te crapi de ființă. Prezența în lume ca reprezentare în Univers. Te conectezi la simțuri, la energiile cosmice prin transformările sunetului. Cauți muzica din vocea mamei, îți reglezi pulsul după tropăitul inimii din urma sânului care te hrănește.

Recent, Orkid a lansat ‘Little Wonder’, o compoziție ce pare să stăpânească toate aceste energii în cele mai detaliate înțelesuri ale lor. Piesa “a fost scrisă acum 4 ani și ceva, după ce un prieten bun, Alex mi-a spus despre fata lui Mara, care pe atunci avea un an și un pic, că o iubește atât de mult încât nu îi vine să creadă că există.”

Iubirea reprezintă, de cele multe ori, o prelungire a ego-ului, un braț care se întinde către lume nu pentru a oferi, ci pentru a lua. Ei bine, toate acestea se transformă și te transformă atunci când Ego-ul devine Alter(a)-ul care îți va Anima tot restul vieții.

Ca să închei, ‘Little Wonder’ este primul single de pe albumul pe care Orkid îl vor lansa curând, “In the Light We Are Safe”. Un material ce va conține 12 piese ce vor acoperi stiluri foarte diferite de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.

Nu în ultimul rând, de menționat că videoclipul este desenat de Pisica Pătrată aka Alexandru Ciubotariu, care a pornit în realizarea lui de la o schiță făcută de fiul său, Matei.

Sâmbătă, 2 octombrie, Orkid celebrează lansarea ‘Little Wonder’ în Control Club cu un concert alături de Coven Clash (proaspăt afiliați comunității indie – Stray Lights) și invitații speciali Pisica Pătrată (live drawing) și Sebastian Burneci (trompetă). 

Urmăriți ORKID pe:
Facebook | Instagram | Bandcamp | Youtube

Foto copertă: (c) Cosmin Tița

The following two tabs change content below.