ZØLTAN se înfățișează, tot mai mult, ca un proiect cu un puternic caracter liric, cumva teatral, ce dorește să-și compună identitatea sonoră într-un soi de zvârcolire pop-rock. Pășind pe un tăiș care nu-i nici mainstream, nici underground, prin abordările stilistice de până acum, ZØLTAN pare că își crează un univers cât se poate de personal, ușor pus la fereală, dar în care oricine e invitat. Aproape oricine, aș zice. Există în comportamentul artistic un fel de tocmeală ușor elitistă. Îți dai seama din imaginea ce însoțește proiectul. Iar aici mă refer atât la înfățișarea vizuală expusă în clipurile pieselor, cât și la statura celui ce este creatorul și frontman-ul proiectului, anume, Zoltan Sebestyen. Uite, până și modul în care este dichisit numele proiectului are un ceva deal-uit în metru antic.

Bun, destul cu remarcile și floricelele de pe lângă subiect, hai să revenim la ce ne doare. Ha, da, să revenim la ce ne doare! Parcă e un făcut să ne întoarcem în rană. Suntem așa, niște ființe-deget, ființe-unghii, care ne înfigem în propriile răni ori de câte ori avem ocazia. Şi scârmăm până în străfundurile lor ca și când am spera că acolo, în hăurile alea interioare, s-ar afla cine știe ce comori pierdute.

‘No Deal’ se plasează undeva la granița acestor intenții, în gura durerii, nu în sânul ei. Un dans cât o zbatere pe gura prăpastiei, pe limitele cele mai fine ale rănii. O rană ce se mânjește pe buze cu șiroaie de vorbe încolțite într-un gest uitat să se întâmple. Mda, cam prea poetic. Însă, tot ăsta este și drumul pe care piesa alege să-l străbată de la vizual la audio și înapoi, în pași de dans, ca într-un soi de plimbare, pe un soi de bulevard, dintr-o viață oarecare.

Mai multe detalii despre ZØLTAN găsiți pe: Facebook | Instagram | Website

The following two tabs change content below.