Lansarea simbolică din 1 decembrie 2020 a albumului conceptual “Negru Vodă” are darul de a spori magia unei lucrări executată special sub semnul falnic al reamintirii și-al basmului.

Povestea legendarului descălecător, Negru Vodă, cu toate ițele încurcate și dincolo de controverse istorice, este depănată în aproximativ 40 de minute, fiecare cu o încărcătură aparte, și cu o legătură fină de la început până la sfârșit.

Călătoria noastră debutează sub astrul chemării, zgomotele copitelor de cai, tilincă, fluierul și cavalul tocmesc motivul trecerii, “Terra Ultra Silvam” și “Codrul cel veșnic” salută armatele solare ale întemeietorului, cel venit să dureze.

Terra Valachorum cântată pe “Negru Voievod” cu ison religios de toacă și pe “Hora din caval” din final – mândră hora de izbândă, este tărâmul unei noi voințe, hotarul lăsat să fie.

Instrumentele tradiționale utilizate nu fac decât să sporească atmosfera crailor, iar muzica, precum un descântec, să-și poarte magia, să se poată repovesti cu pricepere profanilor de astăzi.

Pe NEGRU VODĂ îi puteți urmări pe: Facebook | Instagram | Bandcamp

The following two tabs change content below.