Luați pe sus și puși într-un film despre care, în mod normal, am fi discutat la o bere sau l-am fi recomandat unor prieteni ca pe o apariție nouă despre o pandemie care pune stăpânire pe întreaga lume, lucrurile obișnuite au căpătat acum, un aspect de minune cerească. E exagerat un pic, dar nu pot nega că, odată cu anunțul făcut de Electric Castle, nu a tresărit ceva în mine. Nu mă refer neapărat la numele pompoase anunțate în grila de programe, deși îți cam dau și ele cu fiori d-ăia mișto, ci, mai degrabă, s-a creat o excitație la nivel existențial. Mai exact, o bună bucată de aer tras în piept în semn de speranță. Trecem printr-o perioadă aiurea rău de tot, nu că până acum ne scăldam viețile în luxul lipsei grijilor, dar când pe lângă cele cu care te obișnuiești mai iei în cârcă și cocoașa ca în bancu’ ăla, parcă e prea mult.

Așadar, Electric Castle e primul festival mare care își ia inima/ficatu’/plămânii-n dinți și anunță primii headlineri în plină pandemie, cu carantina-n gât. Trebuia să o facă cineva și p-asta, mai ales că Untold a aruncat deja pe tarabă data de desfășurare a festivalului.
Bun, avem aici data de 14-18 Iulie, 2021 și mai avem trei nume anunțate deja, mai că îți vine să deschizi vinu’ spumant (nu avem noi bani de șampanie) cu o lună înainte de revelion: twenty øne piløts, Gorillaz și Deftones. Doamne ajută! Mai că îți vine să schimbi straiele de ateist corporatist, să arunci un batic pe cap și să tragi niște plecăciuni la o mână de oase para-sfinte, poate poate până la anu în iulie ești ferit de alte nenorociri d-astea.

Acum ar trebui să vorbesc despre numele astea, nu?! Bă, mai mare rușinea. Pe bune, îți trebuie vreo prezentare, o introducere ceva, o atenție, o măslină despre goliații ăștia? Te credeam om serios. Man, ăștia sunt ‘ăia’ pentru care te strângi un an cu cheltuielile alea de-a-n pulea. Sunt ‘ăia’ pentru care fumezi mai puțin, pentru care mai tai o bere când ieși în oraș, mă rog, când bei singur acasă ca tristu’, ca mna, pandemie, ca să ai să plătești biletu’ și să o arzi niște zile la cort ca boieru’. Cu alte cuvinte, zic pas la partea asta, fiindcă dacă nici atât nu știi, stai tătuțule acasă. Sau, dacă tot ai strâns bani, că ai rupt-o pe economie, fă și tu un cadou frumos, că vin sărbătorile și cică dă bine. Poate pică și ceva, ca să nu stai singur și de Crăciun și să lingi la berea aia de mai sus.

Mai multe informații despre ELECTRIC CASTLE 8 găsiți aici: Facebook | Website

The following two tabs change content below.