“Anul 2020. Pandemia COVID-19 se răspândeşte în Europa. Guvernele iau măsuri stricte de izolare a populaţiei la domiciliu, oamenii comunică aproape exclusiv prin telefon şi pe cale electronică. Izolarea este noua formă de viaţă. Trei tinere au acceptat provocarea mea de a participa la un experiment vizual desfăşurat online, prin webcam. Am intrat toate patru într-o videoconferință, şi am făcut, cu acordul lor, capturi de ecran, în timp ce fiecare dintre noi am împărtăşit stările pe care le trăim departe de prieteni şi de viaţa cu care eram obişnuite până acum câteva săptămâni. Există legături între dialog şi culoare, între “mood” şi expresie. Am făcut o analogie între modelul de culoare RGB, în care amestecul de  lumină  roşie, verde şi albastră  poate reproduce o infinitate de culori, şi poveştile celor trei fete: luate separat, sunt condamnate unei melancolii introverte, dar, amestecate – crează o relatare vizuală poetică de o frumuseţe fragilă şi misterioasă pentru privitorul care nu a fost prezent la întâlnirea noastră virtuală.” – Crina Prida

Fotograf în vremuri de distanțare socială.
Ce poți salva, când nimic nu e mai aproape decât străinul de care te ții departe și nimic nu e mai departe decât aproapele?
„Închide și deschide ochii:
Nu mai e nimeni pe lume,
Nici chiar tu.”
Paz.
Octavio Paz.
Un motiv pentru Crina Prida să inoveze: fotografie online.

– Cristian Ştefănescu – jurnalist

Textele alăturate fotografiilor sub formă de chat bubbles, sunt fragmente traduse în limba engleză din poezia lui Octavio Paz.

Toate fotografiile aparțin: Crina Prida

Modele: Andrada Has, Mara Miclea, Sonia Stefan

Puteți urmări activitatea Crinei pe: Website | Facebook | Tumblr

The following two tabs change content below.
Still can't tell exactly my origins because of my Chinese eyes. Hate fish roe. From the bottom of my heart.