Vlad Braga reprezintă deja un nume cunoscut în rândul fotografilor din România. Fie că vorbim despre stilul lui perfecționist, ușor nostalgic, fie despre alegerea lui de a poza nud în alb-negru, "pentru că îi dă un feeling așa, mai poetic", Vlad reușește, de fiecare dată, să atragă privirile.

Vlad Braga reprezintă deja un nume cunoscut în rândul fotografilor din România. Fie că vorbim despre stilul lui perfecționist, ușor nostalgic, fie despre alegerea lui de a poza nud în alb-negru, “pentru că îi dă un feeling așa, mai poetic“, Vlad reușește, de fiecare dată, să atragă privirile. Într-un interviu realizat de Marius Lupu pentru Cultartes, Vlad spunea: “Ce-mi doresc eu de la fotografia asta, e să pot transmite un feeling de naturalețe. Frumusețea stă în orice cicatrice, vergetură, semn din naștere sau aluniță.” (interviu aici)

Vlad ne povestește că: “Acum 4 luni, marea majoritatea a lucrurilor pe care le dețineam, au luat-o în două direcții. Cele de suflet au plecat acasă, în podul părinților, iar restul au fost donate celor care aveau mai multă nevoie decât mine. Ce mi-a mai rămas, a încăput în două ghiozdane. Câteva haine, laptopul, 4 aparate pe film, unul digital, ukulele și niște carnețele. In sfârșit îmi trăiesc visul. Sunt nomad, călătoresc făr’ de griji și cu sufletul deschis. M-am apropiat mult de natură, acolo unde îmi e locul. Am învățat să mulg capre, să fac brânză și iaurt, să plantez legume, să curăț copaci, să cânt la fluier, să călăresc și să mă bucur de cele mai mici lucruri. M-am îndepărtat de haosul orașului, de stresul făurit de societatea asta agitată în care ne învârtim și de fuga după carieră. Momentan, mă axez pe prezent și pe interior.

Călătoresc cu prietena mea printr-un program online care facilitează stilul ăsta de viață. Practic, te conectezi cu oameni care au nevoie de o mână de ajutor în gospodăria lor, stabilești (niciodată nu e fix) cât timp poți sta cu ei, iar în schimbul a 3-4 ore de muncă pe zi, ei îți oferă cazare și mâncare. Deocamdată am străbătut doar coasta de sud a Portugaliei, dar planul (mult spus plan) e să vedem cât de multe țări putem. Suntem plecați de 4 luni și trăim cele mai frumoase momente din ăștia 23 de ani de viață de până acum. Ne place să explorăm, așa că mergem mult pe jos și descoperim tot felul de locuri care cer să fie fotografiate. Imi place mult să o pozez pe Ela, e cel mai frumos suflet pe care l-am întâlnit. Are o tonă de bunătate în ea și asta o face incredibil de sensibilă. Când o fotografiez, simt că îi surprind sufletul, nu chipul. E un om minunat care mă face să-mi doresc constant să fiu mai bun. Mulțumesc profund. 

Aparatul de fotografiat a devenit o extensie a minții mele și mă ajută mult să-mi împărtășesc trăirile cu restul lumii. Idealul meu e să fac poze pentru tot restul vieții. Visez la asta cu ochii deschiși. Prin modelul personal, vreau să îi fac și pe alții să înțeleagă că orice e posibil și că singurele bariere de care ne lovim sunt puse acolo de noi înșine. Dacă îți dorești cu adevărat ceva, trage de tine și nu te opri. O să ajungi acolo. Dacă alții au putut, e clar că și tu poți.

Aruncă dragoste în stânga și în dreapta, nu îți renega trecutul, ia-l în brațe și învață din el. Singura persoană care te poate duce acolo unde visezi să ajungi, ești tu. Fericirea pe care o cauți e înăuntrul tău, trebuie doar să îți dorești să o vezi. Crede-mă pe cuvânt, e acolo.”

Toate pozele aparțin: (c) Vlad Braga

Îl puteți urmări pe Vlad pe: Facebook | Instagram | Behance

The following two tabs change content below.
Still can't tell exactly my origins because of my Chinese eyes. Hate fish roe. From the bottom of my heart.