Prin "Traveling Light", Anita Ramona devine sunet, merge către locul în care ființa se separă cumva de materialitate și dă naștere nemuririi pe care muzica o poartă cu sine.

Călătoriile aduc cu sine cunoaștere, iluminare, o lămurire cu cele din juru-ți, iar la Anita Ramona drumul a cunoscut diferite bifurcații, tentații artistice, ca să zic așa. Cunoscută, mai ales, ca designer vestimentar, ei bine, croiala cu care universul pare să-i înveșmânteze, totuși, destinul artistic pare cusut cu ițe de lumină. Am mai vorbit despre acest soi de lumină, ca despre o apariție, o făptură fantasmagorică ce pune sens acolo unde este doar bâjbâială, atunci când am scris despre Thy Veils.

Nu știu ce credeți și simțiți voi, eu știu că forțele din univers nu funcționează la întâmplare, nu pot să îmi închipui un soi de Orânduitor care orbecăie după sens, într-un Cosmos unde luminile-s stinse. Vreau să zic că totul capătă sens, pasul pe calea firească se va așeza într-un soi de simțire care aproape că nu te privește. Prin “Traveling Light“, Anita Ramona devine sunet, merge către locul în care ființa se separă cumva de materialitate și dă naștere nemuririi pe care muzica o poartă cu sine. În genere, muzica este asemeni ideii, o formă a ne-formei, un gând ce își plimbă sensurile prin acele minți ce i se deschid. Deși complicat, acest făgaș este, poate, cel mai aproape de sufletul universal, de energia aceea care le atrage și le împletește pe toate celelalte.

Traveling Light“, ca să ne facem o impresie mai, hmm, lumească, este un dream pop cu influențe vagi, pe partea vocală, de post-punk și dark wave, asta poate și datorită unui ton, pe alocuri, ceva mai grav al artistei. Grav nu înseamnă neapărat și aproape niciodată rău, este o formă de exprimare a aceleiași lumini. Pentru o parte dintre noi, lumina ce cârpește norii într-o zi ploioasă este mai revelatoare ca orbirea aceea dintr-o zi cu-n Soare plin.

De obicei ne însușim ceea ce ne seamănă, atragem către noi, ca niște magneți, acele forme din puzzle care ne lipsesc și le lipim, în timp, la ceea ce suntem sau devenim. Instrumentația te poate duce ușor către muzica Thy Veils, privind, însă, mai în detaliu, înțelegem că semantica sunetelor, aici, este cu totul alta. Se simte o constrângere, o zbatere, nu, nu e chiar angoasă, sunt niște ruperi într-o curgere aparent lină, normală. Inflexiunile acestea reprezintă, de fapt, aspectul personal, originalitatea actului creativ. Nu știu dacă este o revelație neapărat, însă, pentru mine este acel petic de, să zicem, umbră care-ți relaxează simțurile doar pentru a privi corect înspre lumină.

Puteți asculta noul single aici.

Anita Ramona – voce, versuri, producător
Daniel Dorobanțu – asistent producător, artwork designer
Attila Lukinich – mixing, mastering

The following two tabs change content below.