Kings are Overrated este un proiect din Timișoara peste care am dat foarte recent, dar care îmi place din vreo 14 mii de motive.

O să încerc să fiu scurt. Kings are Overrated este un proiect din Timișoara peste care am dat foarte recent, dar care îmi place din vreo 14 mii de motive. Evident că nu toate au importanță, se prea poate să nu aibă niciunul, însă faptul că există proiecte, de muzică, de inginerie spațială, whatever, care depășesc balcanismul ăsta păcătos în care ne îmbâcsim oasele cu o bucurie porcească, în mine naște ceva, un sparckle, o chestie, o măslină, o atenție.

Bun, să revenim la ale noastre. Ei bine, da, sunt mai multe proiecte de genul, foarte frumos, dar nu cred că aș numi treaba asta o modă. Oricum moda ajunge în zona asta de Europă mai târziu și-n plus, mai aduce cu ea și tot soiul de deformări. Și dacă-i așa, până la urmă, cine nu și-ar dori o națională de fotbal plină de Messi și Ronalzi? Așadar, să ne bucurăm că mai sunăm și noi altfel, că poate ne mai confundă lumea prin vest cu de-ai lor și nu ne mai arată cu degetul. Gata, am terminat, am zis că o sa fiu scurt.

The Same” este cel de-al treilea single lansat de băieți și este un electro-pop, asta ca să dăm genul, care combină sinteza instrumentelor cu părți vocale și beat-uri downtempo, aranjate în structuri puțin atipice genului, cum bine spun ei în mult prea sfântul comunicat de presă. Nu sunt un devorator de indie, electro-pop shit, nu știu cât de atipice sunt sau nu sunt structurile de pe piesa asta, însă mie mi se par că sună, raportat strict la fărâmele ce mi-au mai trecut pe la ureche, a fix ce trebuie. Parcă de la clip așteptam ceva mai mult. Este ceva aici ce nu mi se pare că se leagă, ca totalitate a faptelor, ca întreg. Mi se pare că în spate este o poveste cumva prea complicată, dificil de urmărit, poate și din cauză că piesa tinde să te prindă cumva în separație de imagine. Adică, e genul de piesă care poate curge perfect pe fundal când îți bei cafeaua sau în mașină când o tai spre job. O fi de la pădurile și munții ăia de p-acolo, m-or duce pe mine cu gândul prin întunecimi nervos-norvegiene. Rămâi, asta ca și concluzie, cu o senzație de insațietate după ce savurezi piesa, parcă ai mai gusta nițel și nu mai ai de unde. Mai ales că la final mai pică și un “I don’t really give a fuck” (e cert că noi ca români avem un soi de simțire aproape poetică când vine vorba de înjurături) rostit cu un, să zicem, dezgust șarmant. Kings are Overrated e un proiect de urmărit… îmi tot repet în minte, doar doar n-am să uit.

Toate pozele aparțin: Kings are Overrated.
Actriță: Bianca Diaconu
Director/Editor: Vlad Rădoi

The following two tabs change content below.

Nicolae Baldovin

Editor / Rockstar at Cultartes Magazine