Pe data de 15 decembrie, în Pixel, cel mai nou și mai charming loc de cântări din Timișoara, THE CASE își lansează oficial cel mai recent video, “Mountain of Pain”, într-un concert ce se anunță mai blană decât haina lu’ Snoop Dogg.

Aceasta este și ultima apariție live a trupei din acest an, așa că băieții anunță un show pe care l-ai rata doar dacă renumitul rapper menționat mai sus ar băga un live chiar în aceeași zi. În deschidere, BERLIN DIVISION, acest alter ego muzical absolutely ravishing al fraților Paroș, va crea o atmosferă pe cât de intimă, pe atât de hot și efervescentă. Fix de ce ai avea nevoie ca să îți antrenezi spiritul cu ceva shot-uri de spir(i)toase care să-ți pună sângele de party starter în mișcare.

Single-ul “Mountain of Pain”, celebratul serii, este una dintre cele mai bune piese din zona asta indie/alternative care s-a lansat în ultimii ani pe scena românească atât de prăfuită și tot mai ascunsă sub mormanul de xeroxuri și lătrături leșinate la lună.

Piesa, deși tratează un subiect încă tabu pentru mai toți clienții acestei țări, că altfel nu ne putem numi, și anume, depresia, degajă o energie pe care în alte cazuri, adică la alte trupe de sub aceeași tutelă inspirațională, nu o întâlnești, în plus, parcă te bagă și mai mult în pământ. De rușine, în cazul lor. Dar intrăm deja în alt subiect…

Lupta aceasta ce pare că nu are finalitate revine în simțuri prin ritmul alert și refrenul interpretat de Alfred cu atâta pasiune și nu știu ce soi de voință, de zici că și-a rupt efectiv ceva de pe undeva din spatele toracelui. O energie care te faci să vrei să trăiești, să îți dai și vreo două palme și să îți vezi de drum mai departe, fiindcă, tocmai necunoscutul și greul interminabil face din călătoria asta o experiență unică.

Pasajele în care chitara-și întinde nervos corzile la maximum într-o încruntare de un grunge demn de niște filme de pe la mijlocul anii ’80 cu străzile pavate cu nirvane și cu vitrinele pline cu dulceață de perle din Seattle, sunt de-a dreptul hipnotizante.

Desigur, prin elementele electro deja specifice pentru THE CASE compoziția este adusă în zilele noastre, unde, deși problemele zilnice sunt cam aceleași, publicul și omul în sine, este cumva diferit, dezvoltând alte filtre.

De menționat că, și de această dată, pentru partea de mix și master a piesei, timișorenii au lucrat cu celebrul producător italian Enrico Tiberi, cunoscut pentru colaborările sale cu case de discuri ca Sony Music, Universal sau Warner.

Mountain of Pain” este o poveste ce se derulează într-un peisaj sonor ce apasă, dar care erupe într-un refren pe cât de abundent în stări, pe atât de captivant. Felul în care se transformă chipul piesei sub ridul grimaselor ce vin ușor din zona metal, te stârnește într-un mod desăvârșit. Elementele electro de inspirație synth-pop sunt amănuntele care fac diferența și care, în cele din urmă, reușesc să te cupleze definitiv la firul narativ al compoziției.

Deși de foarte scurt timp lansat, piesa se bucură de o primire foarte bună în presa internațională de specialitate, mai multe webzine-uri din Statele Unite, Cuba, Belgia sau Serbia făcând menționări laudative despre “Mountain of Pain”.

Nu rata un show cu multă energie și cu un vibe care îți va pune în mișcare nu doar picioarele, ci și acele emoții despre care nu mai știi nimic de la ultimul Crăciun. Mai multe informații despre concert găsiți pe pagina oficială a evenimentului.

Urmărește THE CASE pe:
Facebook | Instagram | Spotify | Youtube

The following two tabs change content below.