După cum au declarat în mai multe rânduri organizatorii unuia dintre cele mai longevive festivaluri open air dedicat sonorităților de nișă, Rock la Mureș, ediția din 2024 va fi una memorabilă pentru publicul participant.

În acest sens, numele mari din scena internațională care vor urca pe scena festivalului în 2024 nu au întârziat să apară, cea mai recentă formație adăugată în line-up fiind nimeni alta decât legendara trupă new-yorkeză de punk, The Casualties.

Cu un concept restructurat la foarte multe niveluri, Rock la Mureș propune o experiență la nivel personal de neratat. Perioada de desfășurare a evenimentului este de două zile, mai exact, vineri în data de 12 iulie și sâmbătă în data de 13 iulie.

Așadar, apărută chiar la începutul anilor ‘90 din freamătul dur al străzilor specific cartierului Lower East Side din New York, trupa The Casualties a devenit în timp un nume iconic pentru genul street-punk.

Timp de trei decenii nu au încetat să lanseze noi albume în stilul deja cunoscut de o lume întreagă, susținând turnee care au înconjurat lumea mai ceva ca Magellan sau Columb, din Guatemala până în Estonia și din România până în America de Sud sau Asia.

“Trebuie să fii o trupă bună live pentru a supraviețui”, afirmă Jake Kolatis, cel care din 1993 este chitaristul trupei. Odată cu lansarea primului lor album “For The Punx” în 1997, energia trupei pe scenă s-a transformat într-o flacără tot mai vie, pasiunea lor arzătoare cu care au mărșăluit în turnee reușind să-i schimbe pe cei mai simpli ascultători în adevărați fanatici, The Casualties Army, așa cum le place membrilor formației să-i numească pe cei mai împătimiți fani.

În 2018, trupa l-a înregimentat pe David Rodriguez la voce, acesta devenind noul frontman The Casualties. Cu o nouă schimbare la nivel de energie în interiorul trupei, dar și cu o poftă nestăvilită de a urca pe scenă, The Casualties lansează “Written In Blood”. Un album care a fost atât de bine primit încât casa de discuri nu a putut ține pasul cu cererea.

Anul acesta, trupa lucrează la un nou album, urmând ca anul viitor, odată cu lansarea lui, să dea startul unui turneu de promovare de amploare. De altfel, România, prin festivalul Rock la Mureș, este una dintre destinațiile din cadrul acestui turneu.

Din line-up mai fac parte în acest moment, pe lângă The Casualties din Statele Unite, Doctor Krapula din Columbia, Dropout Kings din Statele Unite, Avoid Humanity și June Turns Black din România.

Biletele pentru ediția a XII-a a festivalului Rock la Mureș sunt disponibile pe site-ul partenerilor iaBilet.ro.

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Cultartes, Moshville Times, Best of Timișoara, România Pozitivă, Buletin de Timișoara, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro, Underground Music, The Interwission, Contemporary-Establishment, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock România.

Urmăriți Rock la Mureș pe:
Website Facebook Instagram Youtube TikTok Event

Artworks: (c) Alexandru Daș

Cover foto: drepturile aparțin trupei The Casualties

The following two tabs change content below.