Proiectul de metal progresiv instrumental Doomsday Astronaut a lansat albumul „Djent Djinn”, un material care se detașează de pluton mai ceva ca un sportiv fără rivali într-o cursă de sprint la o competiție de anvergură.

Metalul progresiv a avut mai mereu scânteieri pe firmamentul scenei underground de la noi în ultimii ani, însă par că se aprind adevărate supernove în această direcție. Nu puține sunt trupele care îți întind cu tupeu aripile către acest soare de inspirație și care, pe lângă o tehnică impecabilă propun și un munte de calitate, în ceea ce privește producția pe care își cocoață creațiile muzicale.

Revenind la Doomsday Astronaut, lipsa părților vocale din structura compozițională, pe cât ar părea că simplifică lucrurile, ei bine, nu o face, chiar dimpotrivă. Și chiar dacă trăim într-o actualitate în care tehnologia a luat sunetul de pe instrumentul clasic și l-a trântit fără menajamente într-un buton sau pe culmile unui click, vocea, cum o fi ea, nu a dispărut în totalitate din peisajul muzical. Astfel că, fiindcă suntem ființe care comunicăm prin viu grai, cea mai simplă metodă de a transmite anumite stări de o profunzime aparte a rămas cea care implică coardele vocale.

Cu toate acestea, Doomsday Astronaut reușește să adauge în mod natural un braț sănătos de emoții în piesele lor datorită tehnicii si, hai să spunem, înțelegerii instrumentelor pe care își clădesc universul sonor. Asemeni, dacă vreți, compozitorilor clasici din acele vremuri apuse, pentru care instrumentul devenea o prelungire a propriei ființe, o latură a sinelui creativ.

Waqas Ahmed, liderul trupei, acest ‘Il fenomeno’, că tot făceam referire la sport mai sus, al metalului modern românesc, spune despre „Djent Djinn” că “este cel mai heavy dar, în aceeași măsură, cel mai fantezist și aventuros produs muzical lansat până acum.”

Așadar, propunând un concept muzical cât se poate de inedit, Doomsday Astronaut se prezintă deja ca un proiect în care pasiunea se mulează pe direcțiile pe care profesionalismul le dictează.

În această toamnă, trupa sibiană și-a programat un turneu național menit să promoveze acest material full-length, o adevărată odisee sonică ce începe pe data de 6 octombrie, în Cluj-Napoca, în Flying Circus. Mai jos veți putea găsi toate datele turneului „Djent Djinn Tour”:

6 Octombrie – CLUJ, Flying Circus
7 Octombrie – DEVA, John’s la Camping
21 Octombrie – TIMIȘOARA, Nemesis Art Club
28 Octombrie – LUGOJ, Club House MC Road Patrol
3 Noiembrie – SIBIU, Rock and Bike Club

Cu apariții live pe scena unora dintre cele mai importante festivaluri de nișă din România, printre care Posada Rock Festival, unde au și câștigat marele premiu dedicat trupelor la debut, dar și Rock la Mureș, ASTRA Rock sau Maris Fest, Doomsday Astronaut se conturează deja ca un fenomen muzical.

Doomsday Astronaut se prezintă ca un permanent foc de artificii pe firmamentul nu foarte luminos al scenei underground românești, o supernovă într-un univers și așa destul de opac.

Mai multe informații despre Doomsday Astronaut găsiți pe:
Facebook Instagram | Youtube | Bandcamp | Spotify

The following two tabs change content below.