Contemporană, proaspătă, energică și energetică – EC Fashion Unplugged a cucerit publicul la lansarea sa oficială, pe podiumul Romanian Fashion Week. Pentru prima oară în România, un festival își extinde viziunea creativă în modă, printr-o colecție unicat, semnată de 10 tineri designeri.

Non-culori, texturi inspirate din detalii ale scenotehnicii de festival, volume moderne sunt câteva dintre elementele ce definesc colecția pe care studenții din anul I de Master ai Departamentului Modă-Design Vestimentar UAD din Cluj-Napoca au lansat-o, sâmbătă, la Iași.

Studenții au oferit propria interpretare a ținutelor de festival, iar rezultatul se traduce în 37 de piese precum parka, rochii, cămăși și tricouri oversized, cape impermeabile sau jachete tip biker. Totul reflectă bucuria de a dansa, de a fi liber, de a fi tu însuți, starea ce definește fiecare ediție Electric Castle.

Provocarea de a gândi produse vestimentare inovative, dar ușor de purtat și adaptat în ritmul intens în care un tânăr trăiește zilele de festival, s-a transformat într-o linie de modă „cool & edgy”.

Masteranzii au avut, pentru prima dată, ocazia să parcurgă tot procesul din spatele unei colecții – de la concept, la feedback, prototip, producție, marketing, până la lansare pe podium, având o temă dificilă, dar foarte ofertantă – crearea unor piese pe care oamenii să își dorească să le poarte la un festival”, spune Lucian Broscățean, conferențiar universitar doctor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Legătura constantă cu echipa festivalului ce ne-a ajutat să ne aliniem cu spiritul Electric Castle, implicarea extraordinară a echipei Atelierului Irina Schrotter și mentoratul făcut chiar de către Irina Schrotter au asigurat cadrul logistic-creativ pentru realizarea pieselor”.

Piesele colecției vor putea fi admirate și achiziționate în standul special din ediția a 8-a a Electric Castle, ce va avea loc între 13 și 17 iulie, pe domeniul Bánffy din Bonțida.

The following two tabs change content below.
Still can't tell exactly my origins because of my Chinese eyes. Hate fish roe. From the bottom of my heart.