15 Aprilie, Timișoara:

Sunt ascunsă – doar codul meu este vizibil ne spune Adelina Gelu, o tânără artistă care lucrează la intersecția dintre artă și programare și care ne propune o reflecție asupra relației dintre ființa umană și mediul digital, relație care s-a acutizat o dată cu pandemia.

Codul, suprapus imaginii fotografice ne confruntă cu un contrast între sensibilitatea peisajului, care denotă o dorință de evadare din virtual spre natural, și abstractizarea imaginii prin linii de cod, care capătă de asemenea o sensibilitate prin conținutul textual. O poezie în cod, care sugerează sentimente despre singurătate și nevoia de interacțiune umană.

Tăcerea este la un nivel mai profund și vorbește despre incapacitatea mediului digital de a conține pe deplin comunicarea la nivel fizic, emoțional, verbal, non-verbal.

Adelina Gelu este absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare Timișoara (2005) și începând cu anul 2017 studiază fotografia la Open College of the Arts, UK. A participat la diverse evenimente și workshop-uri pe tematici diverse în fotografie.

Expoziția I’M NOT HERE se desfășoară pe data de 15 Aprilie, între orele 18.00 – 21.00, iar intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de artouching și DIGITAL:CANVAS în parteneriat cu Facultatea de Arte și Design Timișoara, Ornella Design și CVLTARTES.

Locație: DIGITAL:CANVAS (Str. Peneș Curcanul Nr. 4, Et. 1, C.30, Azur)

The following two tabs change content below.

Nicolae Baldovin

Editor / Rockstar at Cultartes Magazine