Cele trei piese produse în glo™ Creative Camp by Electric Castle au fost lansate pe canalul de YouTube Electric Castle, pe Spotify și Apple Music. Acestea au fost bine primite de iubitorii de muzică din România, fiind ascultate de peste 332.000 de ori până acum.

glo™ Creative Camp by Electric Castle s-a desfășurat în vara anului trecut, la Tuzla, fiind un cadru care a facilitat colaborarea dintre artiști de succes și muzicieni la început de drum. Tabăra a cuprins trei săptămâni, trei stiluri muzicale diferite, trei mentori și trei echipe care au răspuns provocării de a remixa șlagăre românești.

Prima săptămână a taberei a fost cu și despre muzică hip-hop. Vlad Flueraru, Vlad Bolborea, Paul Iorga, Phvne, Darius Herghiligiu și Bogdan Ghirău, sub îndrumarea lui Grasu XXL, au creat o versiune modernă a unui șlagăr foarte îndrăgit din anii ’70. Grasu XXL a ales să lucreze cu piesa ‘Speranțe vis, speranțe flori’ a Mihaelei Runceanu, care îl fascinează de ani de zile. Noua versiune a melodiei, în interpretarea lui Vlad Flueraru, ‘Speranță’, îmbină o parte a piesei originale și un text compus de Vlad.

De obicei noi alegem să luăm sample-uri din piese care ne emoționează foarte mult. E o chestie de feeling, îți dai seama repede dacă un sample are spiritul de hip-hop sau nu. Încă îmi dă cu fiori când o ascult. A ieșit foarte mișto versiunea de la Creative Camp. Vlad a fost ‘on fire’

Grasu XXL

În cea de-a doua săptămână, Inna a venit în tabăra de la Tuzla, unde a lucrat alături de producători de la Global Records, Andrada Crețu, Adrian Pop și Veșnic. Piesa care a rezultat este o nouă abordare a melodiei ‘Lalele’, iar alegerea ei a venit firesc, după fredonarea spontană a clasicelor versuri ale lui Luigi Ionescu.

A fost o atmosferă extraordinară! Așa e când faci ceea ce îți place și mai ales când pasiunea pentru muzică o împărtășești cu prietenii. Am avut o sesiune super creativă alături de colegii mei de la Global Records: Viky Red, Cezar Gună, Florian Rus, IRA și Quick. Au ieșit niște piese tari. În plus, am cunoscut artiști tineri și fresh, m-am încărcat cu energie de la ei.

Inna

Artiștii veniți în tabără în cea de-a treia săptămână l-au avut ca mentor pe Adrian Despot. Irina Bucescu, Ana Wolf, Diana Căldăraru, Miruna Mureșan, Costas Ivanov, Jean Gavril și Andrei Doboș au format echipa indie-rock. Aceștia s-au conectat încă din prima zi, chiar dacă era pentru prima dată când cântau împreună. La jam session-uri li s-au alăturat și alți oameni pasionați de muzică, iar Adrian Despot i-a invitat și la înregistrarea piesei finale. Așa a luat naștere trupa Murmur, care semnează a treia piesă creată în glo™ Creative Camp. ‘Șambala’ este o reinterpretare a celebrei melodii ‘Shambala’ a lui Doru Stănculescu.

Când am ajuns în Camp le-am prezentat opțiunile, Irina de la Temple Invisible a făcut un demo după Aura Urziceanu, foarte mișto, trebuia să-l facem și pe ăla, dar am căzut de comun acord asupra „Șambala”.

Ce a urmat a fost o nebunie. Toată ziua cântam, scoteam partituri de chitară, scriam versuri, reorchestram. Apoi a apărut un chitarist din echipa de producție, apoi un cameraman ne-a zis că are un caval la el. După care, într-o seară, barmanul a venit cu o darbucă. A fost o demență. Practic ce făceam noi devenea un magnet pentru toți oamenii care erau acolo. Ne înmulțeam de la o zi la alta. Nu mă așteptam să iasă atât de bine. Sunt foarte fericit că am implicat mulți oameni în proiectul ăsta.

Adrian Despot

Toate cele trei melodii sunt disponibile pe contul de YouTube Electric Castle, Spotify și Apple Music.

The following two tabs change content below.

Nicolae Baldovin

Editor / Rockstar at Cultartes Magazine